Ingezonden persbericht

Sun Microsystems en Siebel Systems tekenen meerjarige overeenkomst voor softwareontwikkeling die â¤~return on investment⤮ aanzienlijk bekort

Bedrijven verbreden gezamenlijk ontwikkelen en testen op Sun ONE-software

SAN MATEO, CA - 10 september 2003 - Sun Microsystems en Siebel Systems hebben een uitgebreide overeenkomst getekend voor het verbeteren van de prestaties van Siebel eBusiness Applications op het Sun Solaris-platform en een aantal Sun ONE-softwareproducten. De overeenkomst onderstreept het commitment van beide bedrijven ten aanzien van het gezamenlijk producten te ontwikkelen, te testen, te ondersteunen en het integreren van Siebel eBusiness Applications en Sun ONE-software. Siebel eBusiness Applications helpen organisaties met het maximaliseren van de waarde van ieder contact met een klant waardoor de zakelijke prestaties van een organisatie kunnen worden gemaximaliseerd. Sun ONE is Sun⤮s open en makkelijk te integreren softwareplatform voor het aanbieden van op Java gebaseerde web services. Siebel eBusiness Applications en Sun ONE-software zullen straks nauw samenwerken waardoor een grotere stabiliteit kan worden gerealiseerd, een snellere ingebruikname mogelijk wordt en de implementatiekosten lager uitvallen.

"Om hun organisatie beter op klanten te richten en daarmee dus meer concurrerend te maken vertrouwen veel van onze klanten op Siebel-applicaties op basis van een Sun-infrastructuur⤝, zegt Thomas. M. Siebel, chairman en chief executive officer van Siebel Systems. â¤oeMet deze softwareontwikkelingovereenkomst zijn we er zeker van dat onze klanten â¤~best of breed⤮ applicaties van Sun en Siebel kunnen integreren waardoor zij de snelst mogelijke return on investment kunnen realiseren."

"Wat we met deze overeenkomst duidelijk willen maken is dat Sun en Siebel er zorg voor dragen dat klanten gebruik kunnen maken van kwalitatief superieure producten en diensten die een zeer hoge beschikbaarheid kennen en goed geïntegreerd zijn, zodat de kosten en de complexiteit van projecten kunnen worden gereduceerd⤝, zegt Scott McNealy, president en chief executive officer van Sun Microsystems. â¤oeKlanten behoeven nu niet langer tijd en energie te steken in het integreren van Sun ONE-software met Siebel eBusiness Applications â¤" dat hebben wij reeds voor hen gedaan, terwijl we bovendien een niveau van beveiliging en service aanbieden waar geen andere aanbieder aan kan tippen."

De meerjarige overeenkomst regelt onder andere het ondersteunen door Siebel van de Sun Cluster 3.0 High Availability (HA) Agent. Hierdoor kunnen Siebel-gebruikers een zeer hoog niveau van beschikbaarheid voor hun applicaties realiseren. Ook zijn hierdoor de stand-by databasefaciliteiten verbeterd en is een eenvoudiger beheer via de SunPlex-omgeving. Tegelijkertijd is hiermee een significante reductie mogelijk van de tijd die nodig is voor ingebruikname, terwijl ook de kosten voor het aanbieden van de gewenste service levels drastisch omlaag kunnen.

Andere belangrijke elementen van de overeenkomst zijn de validatie door Siebel Systems van de Sun ONE Identity Server 6.0 met Siebel 7.5. Hierdoor is een betere integratie mogelijk, maar ook een goed beveiligde toegang tot op webtechnologie gebaseerde toepassingen en hulpmiddelen. Sun en Siebel werken bovendien samen aan het valideren van de Sun ONE Portal Server 6.0 met Siebel Employee Relationship Management (ERM) 7.5. ERM helpt organisaties het prestatieniveau van de organisatie te verhogen doordat hiermee een consistente uitvoering van de bedrijfsstrategie mogelijk is. Dit betekent dat de operationele kosten binnen de gehele organisatie omlaag gaan.

Daarnaast regelt de overeenkomst ondersteuning door Siebel Systems van de Sun ONE Web Server, de Sun ONE Directory Server en de Sun ONE Messaging Server.

De aankondiging van vandaag maakt deel uit van een hele reeks van samenwerkingsverbanden die beide bedrijven de afgelopen jaren zijn aangegaan. Deze zijn alle gericht op het aan klanten aanbieden van een uitstekende gebruikswaarde en producten van hoge kwaliteit. Na een succesvolle driejarige zakelijke overeenkomst besloten Sun en Siebel in 2001 tot het aangaan van een strategische alliantie. Deze betekende een versterking van het commitment van beide bedrijven ten aanzien van het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen en technologische initiatieven, evenals gezamenlijke marketingcampagnes en verkoopinspanningen. Daarnaast is Siebel een Premium Member van het Sun Vendor Integration Program (SunVIP). Deze status maakt het mogelijk dat klanten die Siebel eBusiness Applications op het Sun Solaris-platform toepassen gebruik kunnen maken van één centraal aanspreekpunt voor supportdoeleinden voor beide bedrijven.

Meer informatie over de samenwerking is te vinden op www.sun-siebel.com.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen. Met wereldwijd meer dan 3500 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van â¤~best practices⤮, CRM-, PRM- en ERM-toepassingen die volledig zijn afgestemd op individuele branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Bedrijven kunnen hiermee klanten een superieure â¤~experience⤮ bieden en winstgevende relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 28 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebelsystems.nl.

© 1990-2003 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo⤮s en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Marketing Director Northern-Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000