Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10 september 2003

Politie grijpt autoinbreker in de kraag

TILBURG - Dinsdagavond, rond 19.30 uur hebben agenten op het Transvaalplein een 34-jarige man uit Oisterwijk aangehouden nadat hij kort daarvoor had ingebroken in een personenauto. Een getuige hoorde in de Meelstraat glasgerinkel. Toen hij keek, zag hij dat de Oisterwijker half in een personenauto hing. Hierop belde hij de politie. De agenten stelden een onderzoek in en troffen op het Transvaalplein de man aan die voldeed aan het signalement. Welke goederen er weggenomen werden is op dit moment nog niet bekend. De Oisterwijker werd inverzekering gesteld.

Snelheidscontrole

GOIRLE - Op dinsdagavond, tussen 19.15 uur en 20.30 uur, hebben agenten tijdens een algemene snelheidscontrole op de Tilburgseweg, totaal zes bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer per uur.

TILBURG - Rond dezelfde tijd hebben agenten in de Nassaustraat en Fellenoordstraat, tijdens een snelheidscontrole totaal 22 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid in de Fellenoordstraat was 77 kilometer per uur en in de Nassaustraat 84 kilometer per uur.

Bromfietscontrole

TILBURG - Op dinsdagmiddag en avond hebben agenten, tijdens een algemene bromfietscontrole, in Tilburg Zuid en Goirle, totaal 25 bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere het niet dragen van een helm, het niet in het bezit hebben van een certificaat, het rijden zonder verzekering, door rood licht rijden en het rijden op het trottoir.

Huisvredebreuk

TILBURG - Op dinsdagavond, rond de klok van 23.30 uur, hebben agenten op de Kernkampstraat een 23-jarige Tilburger aangehouden, die kort voor zijn aanhouding huisvredebreuk had gepleegd. De Tilburger wilde bij de woning van zijn 19-jarige ex-vriendin, in Tilburg West, verhaal gaan halen. Omdat zijn ex-vriendin de voordeur niet wilde openen, trapte de Tilburger de ruit van de voordeur kapot. In de woning begon de Tilburger de bewoners te bedreigen en vernielde wat huisraad. Ook de moeder van zijn ex werd in de woning mishandeld. De Tilburger nam tijdens zijn vertrek uit de woning het televisietoestel mee.

Aanrijding met letsel

TILBURG - Vanmorgen, rond 00.15 uur, rukte de politie, brandweer en GGD uit voor een aanrijding met letsel op de Gesworenhoekseweg. Een 22-jarige Tilburger verloor tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur en kwam vervolgens in aanrijding met een paal op een verkeersheuvel en een lantaarnpaal. De Tilburger die reed over de Gesworenhoekseweg in de richting van de kruising met de Dongenseweg wilde een auto die voor hem reed inhalen. Tijdens deze manoeuvre zag de Tilburger de verkeersheuvel over het hoofd. Om deze heuvel toch nog te ontwijken remde de Tilburger zijn auto krachtig af. Hierdoor begon de auto te slippen en kwam de Tilburger op het kruispunt in aanrijding. Met rugklachten en tintelingen werd de man overgebracht naar het Tweesteden-ziekenhuis.

Tilburger aangehouden voor diefstal, vernieling en bedreiging

TILBURG - Vanmorgen, rond de klok van 01.30 uur, hebben agenten een 40-jarige Tilburger in zijn woning aan het Westerpark aangehouden, nadat hij bij een buurtbewoner vernielingen en diefstal had gepleegd. De Tilburger was het niet eens met een opmerking over geluidsoverlast van de buurtbewoner. Hierop ging de Tilburger verhaal halen. Hij trapte dusdanig hard tegen de voordeur van de woning van de buurtbewoner waardoor diverse fotolijstjes van de muur vielen. Omdat de voordeur niet geopend werd nam de Tilburger een boog met kunstbloemen en takken, die op de galerij stonden weg. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.


---

Bron: Desiree Brabers