Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-09-2003
persberichten woensdagmorgen
Bert Visser 0651 - 611629

Collega Ernest Zinsmeijer doet de middagberichten.

Drogisterij overvallen

ASSEN - Twee tot nu toe onbekende mannen hebben dinsdagmiddag bij een gewapende overval op een drogisterij in het winkelcentrum Vredeveld in Assen de inhoud van twee kassas buitgemaakt. Een 27 jarige verkoopster werd onder bedreiging met vermoedelijk een vuurwapen gedwongen de kassaladen te openen. Volgens getuigen zou het gaan om twee mannen in de leeftijd van 30 40 jaar. Ze waren gekleed in spijkerkleding en een van hen droeg een rood petje. Het tweetal is vermoedelijk weggereden in een rondom gedeukte blauwgrijze auto waarmee een kompaan hen stond op te wachten op de Platolaan. Buurtonderzoek door de politie heeft tot nu toe geen bruikbare informatie opgeleverd. De politie verzoekt mensen die informatie hebben over deze overval zich te melden.

Alcoholcontrole Roldermarkt

ROLDE - Bij de alcoholcontrole rond de Roldermarkt zijn dinsdagavond twee automobilisten aangehouden omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten. Een 55 jarige man uit Assen scoorde rond 1 promille, evenals een 34 jarige bestuurder uit Groningen. Er hebben ruim 1100 automobilisten moeten blazen.

Motorrijder breekt been

EMMEN - Een 31 jarige motorrijder uit Emmen is dinsdagmiddag met een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis in Emmen. De man kwam op de kruising Noordbargerstraat , Wilhelminastraat , Dordsestraat, Ermerweg in botsing met een auto, bestuurd door een 34 jarige vrouw uit Emmen. Ze had de motorrijder niet gezien.

Fietsendieven aangehouden

ZUIDWOLDE - Een personeelslid van een basisschool heeft dinsdagmiddag op de Bernardlaan in Zuidwolde een 26 jarige inwoonster van Hoogeveen aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw had even tevoren samen met haar 21 jarige kompaan twee fietsen gestolen bij een school aan de Heidelaan in Zuidwolde. Haar mededader, van wie de identiteit bij de politie bekend is wist te ontkomen.. De vrouw bekende nog twee fietsendiefstallen. Ze is in verzekering gesteld.

Slechte auto

COEVORDEN - De politie van Coevorden heeft dinsdagmiddag op de Parallelweg een auto van de weg gehaald waarvoor geen verzekering was afgesloten. Bovendien reed de auto rond met een lekke uitlaat en was de APK verlopen. Volgens de 39 jarige eigenaar uit Erm zou de auto wel verzekerd zijn. Hij krijgt drie dagen om dat aan te tonen.

Keren op autoweg mag niet

GIETEN - Een 57 jarige automobiliste uit Drachten kreeg dinsdagmiddag een boete van 144 euro wegens het keren op een autoweg. De vrouw had de Roldermarkt bezocht en was op weg naar huis in de file beland. Toen ze haar auto keerde moest tegemoetkomend verkeer dik in de remmen.

Winkeldievegges

COEVORDEN - De politie van Coevorden heeft dinsdagmiddag twee meisjes van 14 en 17 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij meerdere zaken in Coevorden. Het tweetal werd bij een supermarkt aan de Friesestraat betrapt met vijf gestolen portemonnees en een pluche pandabeer. Bij hun fouillering zat een tas vol kledingstukken waar de prijskaartjes en de anti diefstalklemmen nog niet verwijderd waren. Ze zijn na verhoor en overleg met justitie met een proces verbaal op zak heengezonden.

Nekklachten na verkeersongeval

EEXT - Een 30 jarige automobiliste uit Wildervank is dinsdagmiddag met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrouw werd op de N33 bij Eext aangereden door een achter op komende auto, bestuurd door een 30 jarige man uit Assen. Die had niet gezien dat de auto voor hem afremde. Door de klap belandde de auto van de Wildervankse in de sloot.

Schoonmaker met losse handjes

ASSEN - Beveiligingsmedewerkers van een kantoorpand aan de Schepersmaat in Assen hebben dinsdagavond een 29 jarige inwoner van Assen overgedragen aan de politie. De man is aangehouden en bekende op het bureau dat hij verantwoordelijk was voor een reeks van diefstallen in de panden waar hij als schoonmaken werkte. De politie heeft de man in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen schuurbrand

VALTHERMOND - De politie is op zoek naar mensen die iets kunnen vertellen over de brand die op 26 augustus een schuur aan het Noorderdiep in Valthermond in de as heeft gelegd. In verband met asbestgevaar heeft een aantal bewoners van het Noorderdiep tijdelijk het huis moeten verlaten. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat aan de buitenkant een bult stro in brand was geraakt. De politie vermoedt dat spelende kinderen daar verantwoordelijk voor zijn. Buurtonderzoek heeft tot nu toe niet de gewenste informatie opgeleverd. Mensen die meer weten worden verzocht dat te melden op 0900 - 8844.