Gemeente Amsterdam

Stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld wil fusieclub blijven steunen 10 september 2003 - Johanneke Helmers
Het stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld vindt het jammer dat vertegenwoordigers van FC Blauw-Wit Amsterdam via de pers hun onvrede uiten over het niet verlenen van een bouwvergunning. Vertegenwoordigers van het stadsdeel en de nieuwe fusieclub hebben vrijwel dagelijks contact over allerhande zaken betreffende het kunnen functioneren van Blauw-Wit. De kwestie rond de bouw van kleedkamers is één van die aangelegenheden.

Afspraken

Eerder had het stadsdeel al in financiële en facilitaire zin forse inspanningen geleverd om tot een nieuwe, krachtige vereniging te komen. Binnen de fusiewerkgroep (waarin ook vertegenwoordigers uit de centrale stad zitting hebben) zijn afspraken gemaakt, waarin alle betrokkenen zich konden vinden. De kwestie van het gebrek aan kleedkamers wordt nu door FC Blauw-Wit Amsterdam gebruikt om de rol van het stadsdeel negatief af te schilderen, terwijl het inhoudelijk niet te weerleggen is dat er kleedaccommodatie voldoende is. Dat jeugdleden zich buiten zouden moeten verkleden is dan ook ronduit onzin.

Tijdelijke situatie door herinrichting

Natuurlijk erkent ook het stadsdeel dat de bestaande situatie niet ideaal is. Maar de verklaring is even simpel als logisch: het stadsdeel wil voorkomen dat nu hals over kop dingen worden gebouwd en de club investeringen doet die slechts van zeer korte duur zullen zijn. Immers, zoals ook FC Blauw-Wit Amsterdam weet, werkt het stadsdeel hard aan de herinrichting van het Sportpark Sloten. Deze herinrichting is noodzakelijk om het park voor sport en recreatie te kunnen behouden.

Direct met betrokkenen

Het is voor een overheid lastig om aanvallen via de pers te pareren. Het stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld communiceert liever direct met de betrokkenen en doet dit ook voortdurend. Daar houdt portefeuillehouder Liesbeth Stricker zich aan vast, ondanks de teleurstelling over de eenzijdige en suggestieve berichtgeving. Liesbeth Stricker: "Ik heb nog steeds een groot vertrouwen in Rob de Vries als voorzitter van Blauw-Wit Amsterdam. Hij moet wel orde op zaken stellen in eigen gelederen en zorgen dat de afspraken die door hem met het stadsdeel gemaakt worden niet door groepen in zijn achterban ongedaan gemaakt worden."

© Gemeente Amsterdam