Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 10 september 2003

Uitbreiding vergunning ambulancevervoer

De BIOS-groep bestaande uit Bornkamp en Silo Ambulancezorg, participant in AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) hebben een aanvraag ingediend bij het Provinciehuis Zuid-Holland voor uitbreiding van de ambulancevergunning met 30 aanhangsels.

De BIOS-groep beschikt over een vergunning voor 25 ambulances. Deze aanvraag is ingediend omdat in het regeerakkoord is aangekondigd dat de vergoeding voor het 'zittend ziekenvervoer' uit het ziekenfondspakket dreigt te verdwijnen. De verwachting is dat ongeveer 15% van het huidige zorgvervoer met het ambulancevervoer moet worden uitgevoerd als de vergoeding uit het ziekenfondspakket verdwijnt. Hiermee zal de druk op de ambulancezorg toenemen en de capaciteit moet sterk uitgebreid worden om aan de huidige paraatheidseisen en kwaliteitsnormen te kunnen blijven voldoen. Op jaarbasis worden er nu in de regio Rotterdam-Rijnmond 300.000 ritten met het zorgvervoer en 65.000 ritten met de ambulance uitgevoerd.

De paraatheid van de ambulancezorg moet gewaarborgd blijven en komt anders onder druk te staan door oneigenlijke inzet voor deze categorie van zorg. Om deze reden vinden wij uitbreiding van de ambulancevergunning zeer noodzakelijk.

Voor uitgebreide informatie
S. Hesselink, algemeen directeur BIOS-groep 010.2808123

---- --