Ingezonden persbericht


Persbericht

Nationaal Platform Zwembaden en Aqualiteit ondertekenen samenwerkingsconvenant

10 september 2003 - Aqualiteit en het Nationaal Platform Zwembaden hebben gistermiddag, op de totaalvakbeurs Demo-Dagen op NSC Papendal, een samenwerkingsconvenant ondertekend. De samenwerking heeft als doel zwembaden te stimuleren maatregelen op gebied van veiligheid en kwaliteit te nemen.

In het convenant is vastgelegd dat Aqualiteit praktische ondersteuning geeft bij het risicomanagement van zwembaden door middel van een database op het internet en door middel van een risicobeheersysteem dat via e-mail wordt verspreid en via de website van Aqualiteit wordt ondersteund. Ook een inhoudelijke afstemming van de informatie die via het Management Register, de opleidings-, begeleidings- en audittrajecten van Aqualiteit wordt verstrekt aan de baden die kiezen voor het Keurmerk Veilig en Schoon, is onderdeel van de overeenkomst. Daarnaast zullen de publicaties van LC en RECRON voor de ondersteuning worden ingezet.

Aqualiteit is een gesponsord initiatief met als doel direct hanteerbare richtlijnen te verstrekken voor de veilige bedrijfsvoering in het complexe werkveld van de zwembaden. Sinds de oprichting eind 2000 werken inmiddels zo´n 300 baden met Aqualiteit.

De activiteiten van Aqualiteit passen uitstekend in het streven van het Nationaal Platform Zwembaden om tot verbetering en waarborging bij de baden te komen. Het Nationaal Platform Zwembaden waarin de RECRON en LC, beiden brancheorganisaties op gebied van zwembaden, samenwerken vertegenwoordigt nagenoeg alle zwemgelegenheden in Nederland.


---