Gemeente Terneuzen

Persbericht - 10 september 2003

Start bouw brug van Othene

Volgende week wordt een aanvang gemaakt met de bouw van de brug over de Oostelijke Rijkswaterleiding, de 'Brug van Othene'. Een project dat voor de gemeente Terneuzen toch wel bijzonder is. Volgens planning zal de brug vanaf mei 2004 de fraaie tweede ontsluiting van de wijk Othenepolder vormen.

Arist Impression brug van Othene Op 1 september jl. is een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de 'Brug van Othene'. De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder andere uit het omleggen van kabels en leidingen, het verrichten van grondwerken en dergelijke en zullen een aantal weken in beslag nemen. Vanaf 10 oktober zullen de betonpalen worden aangebracht. Het heien van de 66 palen zal ongeveer twee weken duren. Vervolgens wordt half oktober een start gemaakt met het aanbrengen van de betonconstructie, de feitelijke bouw van de brug. Het afwerken, asfalteren, monteren van de roestvrijstalen zijkanten en leuningen is gepland van februari tot en met april volgend jaar. Naar verwachting worden de werkzaamheden in mei 2004 afgerond en is dan de tweede ontsluiting van de wijk Othenepolder gerealiseerd.

De brug, een ontwerp van Zwarts & Jansma Architekten te Amsterdam, overspant de Oostelijke Rijkswaterleiding en wordt bereikbaar vanuit de stad via de rotonde bij Ter Schorre. De overspanning bedraagt 41 meter. De brug wordt 18 meter breed en de totale lengte is 71 meter. Het wordt een brug voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. De rijbaan is gescheiden van het fietsgedeelte door middel van een geleidebuis met verlichting. Het aanzien van de brug wordt bepaald door de gebogen roestvrijstalen zijkanten en leuningen, met in het midden aan de zuidzijde een verbreed uitzichtpunt met bankjes.

Begin 2004 zullen ook de toeleidende wegen en fietspaden naar de brug worden aangepast of aangelegd. Tegelijkertijd met de bouw van de brug wordt ook een persleiding in de scheldedijk vernieuwd en wordt door gemeente en Projectontwikkeling Zeeland de laatste hand gelegd aan de bouw van de appartementen langs en de openbare inrichting van de Basaltpromenade en het Dijkpark.

Nadere informatie:

Gemeente Terneuzen, afdeling Communicatie
Sylvia de Geest
Tel. 0115 - 455 520 / 455 525