1e persbericht van woensdag 10 september 2003

Eindhoven 10-9-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Edenstraat is dinsdag rond 19.00 uur een 16-jarige Eindhovense bromfietser gewond geraakt. De jongen passeerde een andere bromfietser en reed daarbij tegen een personenauto die stilstond om linksaf te slaan. De auto stond, zoals het hoort, tegen de as van de weg. De jongen is met verschillende breuken aan een been in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Eindhoven: Gestolen fietsen in beslaggenomen

Dinsdagmiddag om 15.20 uur is een 55-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had informatie dat de man in zijn woning aan de Schoenmakerstraat gestolen fietsen zou hebben. In de berging en in de woning vond de politie 7 vrijwel nieuwe fietsen waarvan de sloten vernield waren. Ook bij twee andere woningen in de Schoenmakerstraat zouden gestolen fietsen staan, en daar stonden inderdaad respectievelijk 3 en 9 fietsen. De bewoners van die woningen waren niet thuis en worden later gehoord. De aangehouden man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Bruggelaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto gestolen. Het gaat om een grijze Skoda Octavia (25-FZ-TX).

Helmond: Man en vrouw aangehouden na diefstal fiets

Op het Nieuwveld zijn dinsdag om 20.50 uur een 50-jarige man en een 45-jarige vrouw, beiden uit Polen, aangehouden. Zij pakten op het Nieuwveld een fiets en laadden die in hun auto. De eigenaar zag het gebeuren en belde de politie. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Manshoog beeld uit tuin gestolen

Uit de achtertuin van een woning aan de Kavelaarsstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een ongeveer twee meter hoog beeld weggehaald. Het beeld stelt een vrouw met een kruik voor. Het stond in een vijver en weegt ongeveer 80 kilo. Het is nog onbekend hoe het beeld uit de tuin is meegenomen.

Geldrop: Inbrekers verjaagd

De eigenaar van een cafetaria aan de Dwarsstraat heeft woensdagochtend twee inbrekers uit zijn zaak verjaagd. De 32-jarige man en zijn partner, die boven de zaak wonen, werden rond 5.45 uur wakker van geluid. Toen ze in de zaak gingen kijken, sloegen twee mannen op de vlucht. Ze waren de cafetaria binnengekomen door een ruit uit een raam in de keuken te halen. De mannen hebben sigaretten, aanstekers en een tas meegenomen. Uit de auto van de eigenaar, die bij de zaak stond, werd de autoradio gestolen. De daders zijn spoorloos.

Geldrop: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Heuvel is woensdagochtend rond 2.00 uur ingebroken. Daarbij zijn een computerscherm en geld uit de kassa weggehaald. De voordeur van de zaak is opengebroken.

Deurne: Inbraak in woning

Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Derpsestraat. Aan de achterkant van het huis is een raam opengebroken. Uit de woning is een aantal kristallen voorwerpen van het merk Swarovski weggenomen.

Hapert: Eigenaar hond rijdt in op fietser

Een man van 42 jaar uit Hapert is dinsdagavond rond 20.00 uur in zijn woning aangehouden omdat hij met zijn auto was ingereden op een 47-jarige plaatsgenoot. Toen deze rond 19.00 uur op zijn fiets over de Van Gerwenstraat reed, moest hij uitwijken voor de hond van de 42-jarige man die plotseling de weg op liep. De fietser schold de eigenaar van de hond uit en gaf de man een schop. De baas van de hond is vervolgens zijn auto gaan halen en op de fietser ingereden. Die raakte niet gewond; wel werd de fiets ernstig beschadigd. De verdachte is ingesloten.