Gemeente Oss


10/9/2003 - Beheer Openbare Ruimte plaatst ruim 120 bladkorven

De herfst is in aantocht. Dit betekent dat de bomen hun blad weer laten vallen. Ondanks het feit dat er blad wordt geveegd door de gemeente, kan dit blad de nodige overlast voor bewoners veroorzaken. Velen van u nemen de moeite om bladeren op hopen te vegen en/of op te ruimen. Wij stellen dat zeer op prijs. Om bewoners daarbij aanvullend van dienst te zijn, zetten wij net zoals vorig jaar op verschillende plaatsen in Oss bladkorven neer.

In week 40 plaatsen we op ruim 120 locaties in de gemeente bladkorven. Gedurende twee maanden blijven die bladkorven staan. De gemeente ledigt de korven iedere week. Vóór de kerst zullen de bladkorven weer verwijderd worden. Dit omdat het meeste blad dan al is gevallen en om mogelijk vandalisme rond de jaargang te voorkomen.

Gelet op het grote aantal bladkorven die we geplaatsen vermelden wij hier niet alle afzonderlijke locaties. De locatie waar een korf geplaatst wordt is zorgvuldig uitgezocht en mede tot stand gekomen door een gehouden enquete in 2002. Klik hier om de hele lijst in te zien.

Om dit initiatief te doen slagen vragen wij u als bewoners met het volgende rekening te houden:
* Het is de bedoeling dat alleen blad afkomstig van bomen op openbaar terrein in de korven wordt gedeponeerd.
* Gooi geen takken, plastic, papier of onkruid in de korven, dit bemoeilijkt het ledigen en composteren.

* Het is ook niet de bedoeling dat het eigen tuinafval in de korven wordt gedeponeerd. Hiervoor kunt u onder andere uw eigen GFT container gebruiken.

Wij rekenen op uw medewerking! Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de balie van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 629505.