Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


10 september 2003



Putten- Diefstal uit auto


Op dinsdag 9 september deed een 24- jarige man uit Putten aangifte van diefstal de auto. De auto stond geparkeerd aan de Boekweitstraat in Putten. De diefstal is gepleegd tussen maandag 8 september 15.30 uur en dinsdag 9 september 09.00 uur. De daders zijn de auto binnengekomen door een slot te forceren. Uit de auto is een autoradio ontvreemd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.
De politie op de NW Veluwe voert sinds juni van dit jaar een actie tegen het laten liggen van waardevolle goederen in geparkeerde auto's .
Onder het motto "Niets er in . Niets er uit" bevestigt de politie flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's, om zo de automobilisten te bewegen geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten...


Elburg- Verkeerscontroles

Op dinsdag 9 september heeft de politie een gordelcontrole van ongeveer een half uurtje gehouden aan de Hellenbeekstraat in Elburg. In totaal hebben 6 personen een boete uitgedeeld gekregen voor het niet dragen van de gordel.



Nunspeet- Verkeersongeval met letsel


Op dinsdagochtend 9 september kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Waterweg in Nunspeet. Het volgende was voorgevallen: Een 36-jarige vrouw uit Nunspeet reed met haar fiets met haar dochtertje van 2 in het kinderzitje over de Waterweg toen zij op een gegeven moment werd ingehaald door een vrachtwagen. De vrachtwagen reed zo dicht langs haar heen dat zij ten val kwam. Het dochtertje had een gescheurde lip en pijn aan haar nekje. De vrouw had verschillende schaafwonden aan de val overgehouden.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de betreffende vrachtwagenbestuurder.



Nunspeet - Man zakt door dak


Op dinsdag 9 september is een 52-jarige man uit Nunspeet door het dak gezakt tijdens zijn werkzaamheden. De man wilde het dak van een schuurtje schilderen en bij het opbouwen van stijgerplanken stapte de man naast een van de planken en zakte door het dak van kunststof platen en viel 2,5 meter naar beneden met zijn rug op een krat. De man is met verschillende lichte kneuzingen naar het ziekenhuis overgebracht. Na enig onderzoek mocht de man het ziekenhuis weer verlaten.



Vaassen- Diefstallen uit auto's


Op dinsdagochtend deden 4 Vaassenaren aangifte van diefstal uit hun auto. 2 auto's stonden geparkeerd aan de Haalstede, 1 auto stond geparkeerd aan de Hafkamperenkweg en 1 auto stond geparkeerd aan de Hommelbrinkstede in Vaassen. De diefstallen zijn gepleegd op dinsdag 9 september tussen 00.30 uur en 08.00 uur. De daders hebben de auto's opengebroken d.m.v. een slot te forceren. Uit alle vier de auto's zijn de autoradio/cd-spelers ontvreemd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.
De politie op de NW Veluwe voert sinds juni van dit jaar een actie tegen het laten liggen van waardevolle goederen in geparkeerde auto's .
Onder het motto "Niets er in . Niets er uit" bevestigt de politie flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's, om zo de automobilisten te bewegen geen waardevolle goederen in hun auto achter te laten...


Hattem- Alcoholcontrole

Op dinsdagavond 9 september kwam er een melding binnen over een auto die op de A50 reed met een snelheid van maar 70 km. per uur. De politie is naar de man op zoek gegaan en had die vrij snel achterhaald, aangezien de man met een lage snelheid over de weg reed. Bij de afrit Hattem heeft de politie de auto laten stoppen. De bestuurder bleek een 27-jarige man uit Elim te zijn. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, omdat de man een rijontzegging opgelegd had gekregen door de rechter. De man had een promillage van ruim 0,7 in zijn bloed zitten. Tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt.



Putten- Verkeersongeval met letsel


Op dinsdagavond kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Bilderdijkstraat in Putten. Ter plekke bleek dat er een 12-jarig jongetje tegen de achterzijde van een geparkeerde auto gebotst was. Het jongetje klaagde over last in zijn onderbuik en had een snijwond in zijn hand. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De auto had door de aanrijding verschillende krassen opgelopen en de achterruit was kapot.



Wezep- Vrouw van fiets gevallen



Op dinsdagmiddag 9 september kwam er een melding binnen dat er een vrouw van de fiets was gevallen op de Industrieweg in Wezep. Ter plekke bleek het te gaan om een 79-jarige vrouw uit Wezep. Toen de politie daar aan kwam werd haar al de eerste hulp verleend. Zij had aan de val een flinke hoofdwond overgehouden, maar was nog wel goed aanspreekbaar. Haar man vertelde dat zijn vrouw zich niet lekker voelde en toen van de fiets is gevallen. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.



Hierden- Verkeersongeval met letsel


Op dinsdagavond 9 september kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. Ter plekke bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer was een 12-jarige jongen uit Hierden. De jongen verklaarde dat hij van zijn pedaal afgegleden was en daardoor ten val kwam met zijn fiets. Aan de val hield de jongen een hoofdwond over en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Later bleek dat de jongen een hersenschudding had opgelopen.



Nunspeet- Rijden onder invloed


Op dinsdagmiddag 9 september heeft de politie een 31-jarige vrouw uit Wenum Wiesel staande gehouden, omdat ze met teveel drank op achter het stuur zat. De vrouw is staande gehouden op de Eperweg en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat ze een promillage van ruim 1,5 in haar bloed had zitten. Het rijbewijs werd ingevorderd en de vrouw kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. De vrouw krijgt tevens nog een proces verbaal nagestuurd.





038-375 10 50
---- --