Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-09-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.15 u) Woensdag, 10 september 2003

District Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft tijdens toezicht/controle afgelopen dinsdagmiddag en dinsdagavond op diverse locaties in Sittard, Geleen en Stein, totaal 30 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het niet dragen van de autogordel (totaal 22 bekeuringen), het rijden door het rode verkeerslicht (1 bekeuring), snelheidsovertredingen (4 bekeuringen) en het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders (3 bekeuringen).

Sittard; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag en dinsdagavond radar snelheidscontroles gehouden op de Windraak in Sittard, Rijksweg Zuid in Sittard en in Limbricht op de Provincialeweg. Op de Windraak werden totaal 307 voertuigbestuurders geflitst toen zij de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Op de Rijksweg Zuid in Sittard reden totaal 49 voertuigbestuurders te hard en in Limbricht werden 11 voertuigbestuurders betrapt toen zij er te hard reden. Alle snelheidsovertreders krijgen de bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid op de Windraak bedroeg 86 km p/u, op de Rijksweg Zuid bedroeg de hoogst gemeten snelheid 80 km p/u en in Limbricht werd als hoogste snelheid 63 km p/u gemeten.

Oirsbeek; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Beukenberg in Oirsbeek van een 44-jarige automobilist uit Brunssum, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Brunssummer tussen de 1,9 en 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod opgelegd.