Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 september 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Doorrijden na aanrijding

Automobilist rijdt door na aanrijding en blijkt onder invloed

Almelo

Op dinsdag 9 september omstreeks 20.59 uur werd op de Mozartstraat in Almelo een geparkeerde auto aangereden. De 64-jarige eigenaar uit Almelo gaf nog een klap tegen de ruit van de veroorzaker, doch deze reed zonder te reageren door. Aan de hand van het genoteerde kenteken trof de politie de auto van de doorrijder aan voor diens woning, in dezelfde straat een eind verderop. Deze auto had zichtbaar verse schade. Aan de hand van de schade kon worden geconcludeerd dat de bestuurder mogelijk twee aanrijdingen met zijn auto had gehad. De verdachte, een 60-jarige Almeloër werd in zijn woning aangehouden. Hij kon zich van een aanrijding niets herinneren. Er werd alcoholgebruik bij hem geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van1,7 o/oo. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-119165)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed en heeft geen rijbewijs

Almelo

Op woensdag 10 september omstreeks 00.30 uur zag een politiesurveillance op de Wierdensestraat een auto stilstaan voor de verkeerslichten ter hoogte van de Kersenstraat. De bestuurder zat voorover gebogen achter het stuur. Daarop keerden zij de auto om hem te controleren. De bestuurder reed weg en had daarvoor de hele rijbaan nodig. Op het stopteken werd niet gereageerd. Via De Werf reed hij Het Baken op, waar de politie met behulp van collega's de automobilist konden laten stoppen. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd waarop de verdachte, een 36-jarige Almeloër werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,27 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal. (bps: 03-119215)

Aanrijding met letsel

Snorfietsster veroorzaakt aanrijding met twee andere snorfietsers waarbij een van hen gewond raakt

Almelo

Op dinsdag 9 september omstreeks 20.33 uur reed een 14-jarige Almelose op een snorfiets in verboden rijrichting over het fietspad vanuit de richting Stadspark Schelfhorst. Ter hoogte van de kruising Buitenhof/Burcht komen haar uit de richting Winkelcentrum Schelfhorst een aantal snorfietsers tegemoet. Een 17-jarige Almelose snorfietser wijkt uit naar links maar wordt net geraakt en komt te vallen. De daarachter rijdende 16-jarige Almelose snorfietser komt frontaal met haar in aanrijding, waarbij beiden komen te vallen. De 16-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De andere twee bleven ongedeerd. Tegen de 14-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (De genoemde snorfietsen betreffen alle het model scooter) (bps: 03-119181)

Aanhoudingen na inbraak

Drie verdachten aangehouden na inbraak in een postkantoor

Op dinsdagochtend 9 september omstreeks 04.09 uur vond een inbraak plaats in een postkantoor aan de Rozengaarde in Rijssen. Nadat de voordeur was vernield werden nog een tussendeur en de deur naar de kluisruimte vernield. Weggenomen werd op het eerste oog een aantal nieuwe GSM's. De meldkamer deed een melding eruit, met name vroeg zij de politiemensen, die zojuist begonnen waren met een verkeerscontrole op de toerit naar de A1 richting Amsterdam, extra alert te zijn. Omstreeks 04.20 uur werd een auto gecontroleerd, waarbij de drie inzittenden zich nerveus gedroegen. Op de achterbank lag een etui met opdruk PTT. Daarop werd de auto op de kop gezet en in de kofferbak een aantal dozen met nieuwe GSM's en inbrekerswerktuig aangetroffen. De drie verdachten zijn daarop aangehouden. Het betreffen twee mannen uit Amsterdam van 23 en 26 jaar en een 18-jarige vrouw uit Hoofddorp. De auto is in beslag genomen. De verdachten zijn alle in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. (bps: 03-118731)

Aanhouding na poging inbraken

Man aangehouden nadat hij tot twee maal toe had gepoogd in te breken

Almelo

Op dinsdagochtend 9 september omstreeks 06.00 werd bij de politie door een getuige een poging tot inbraak gemeld bij een tankshop aan de Aalderinkssingel in Almelo. Ter plaatse werd deze persoon niet meer aangetroffen. Omstreeks 06.35 uur kwam een melding van poging tot inbraak bij een woning aan de Aalderinkshof in Almelo. De politie trof daar een man met een opzetschoffel in zijn hand aan. Het signalement van deze man kwam overeen met de verdachte in de eerstgenoemde inbraakmelding. De verdachte, een 35-jarige Almeloër werd hierop aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten. (bps: 03-118739)


---- --