Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 september 2003

Snorfietser gewond

Snorfietser gewond na aanrijding met personenauto

Overdinkel

Een 28-jarige automobiliste uit Losser reed dinsdagmorgen 9 september omstreeks 08.10 uur op de Kolkersweg in Overdinkel. Zij verleende op de kruising met de Hoofdstraat geen voorrang aan een voor haar van links komende 52-jarige snorfietser uit Overdinkel, die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 52-jarige man diverse schaafwonden en kneuzingen opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.(bps: 03-118754)

Diefstal op begraafplaats

Legerhelm gestolen van oorlogsgraf

Diepenheim

Van een graf aan de Algemene Begraafplaats aan de Odammerweg in Diepenheim werd tussen maandag 1 en dinsdag 9 september een helm gestolen. De helm was op een paaltje bevestigd op het graf van twee Canadese militairen die tijdens de tweede wereldoorlog gesneuveld zijn. Het gaat om een groene legerhelm, type potmodel. (bps: 03-119014) De laatste weken hebben meerdere diefstallen op deze begraafplaats plaatsgevonden. Tussen maandag 1 en dinsdag 2 september werd van één van de graven een beeldje gestolen. Het ging hierbij om een grijs betonnen hondje van 35 cm hoog. Een 45-jarige vrouw uit Diepenheim deed hiervan aangifte (bps: 03-116064) Tussen maandag 1 en woensdag 3 september werden twee bronzen kraanvogels van 30 cm hoog van een graf weggenomen. Naast dit graf stond een zwart ijzeren bankje met houten latten. Ook deze werd gestolen. Een 48-jarige vrouw uit Diepenheim deed hiervan aangifte. (bps: 03-116598)

Mogelijk zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien op deze begraafplaats. De Politie Twente verzoekt hen contact op te nemen met de afdeling Hof van Twente via het nummer 0900-8844.

Beroving

Man rukt vrouw de tas van de schouder, waarbij de vrouw ten val komt en zich bezeert

Oldenzaal

Een 20-jarige vrouw uit Denekamp deed aangifte van diefstal van haar tas met inhoud. De vrouw liep op dinsdag 9 september omstreeks 13.50 uur op de Oostwal in Oldenzaal. Zij had het hengsel van haar tas over haar schouder hangen. Plotseling naderde haar een fietser van achteren, die bij het voorbijgaan haar tas van haar schouder rukte en ermee vandoor ging. De vrouw probeerde in eerste instantie de tas terug te trekken maar kwam daarbij ten val en bezeerde haar enkel. Het signalement van de dader is als volgt: een man met blanke huidskleur en rond 25 jaar. Hij droeg een wit petje, een rode jas of trui en een wijde blauwe spijkerbroek. De man fietste op een mountainbike in de kleuren zilver en blauw metallic. (bps: 03-118960)

Vrouw gewond door val

Vrouw struikelt over opstaande steen en raakt gewond

Losser

Dinsdagmiddag 9 september omstreeks 13.35 uur struikelde een 72-jarige vrouw uit Losser bij het oversteken van de Diepenbrocklaan in Losser over een opstaande steen. Zij viel vol op haar gezicht en liep hierdoor letsel in haar gezicht op. Bij het opvangen van de val liep zij tevens een open botbreuk aan haar vinger op. De vrouw werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-118932)

Fietser gewond door val

Vrouw valt van fiets en raakt gewond

Ambt Delden

Een vrouw uit Enter (leeftijd nog onbekend) viel dinsdag 9 september omstreeks 19.00 uur van haar fiets en liep hierbij beenletsel op. Dit gebeurde op de Slampsweg in Ambt Delden, waar de vrouw met een groep aan het fietsen was. Het vermoeden bestaat dat de vrouw met het stuur van haar fiets een van de andere fietsers raakte, waardoor zij gevallen is. De ambulance bracht haar voor onderzoek naar het ziekenhuis. (bps: 03-119142)

Inbraak in horecagelgenheid

Gokkast opengebroken in horecagelegenheid door groep van vijf personen

Oldenzaal

Dinsdagavond 9 september kwam rond 23.30 uur een groep van vijf personen een horecagelegenheid binnen aan de Markt in Oldenzaal. Het ging hierbij om drie mannen en twee vrouwen. Zij bestelden wat drankjes en op een gegeven moment gingen een paar van de groep zodanig staan, dat het personeel geen zicht had op de gokkasten. Toen de groep de zaak verlaten had, ontdekte het personeel dat er een gokkast was opengebroken. Het is nog niet bekend of er wat is weggenomen. Het vijftal is er in een nog onbekende auto vandoor gegaan. De politie onderzoekt de zaak. (bps: 03-119213)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --