Gemeente Tilburg

10-9-2003
Meeste bezoekers van www.tilburg.nl tevreden
Enquête levert ook suggesties op

De gemeente Tilburg werkt voortdurend aan de verbetering van de internetsite www.tilburg.nl. Om te toetsen wat de bezoekers van deze site vinden, heeft er onlangs een vragenlijst op de internetsite gestaan. In de periode van 17 april tot en met 8 mei hebben 563 bezoekers de vragenlijst ingevuld. De meeste bezoekers van de gemeentelijke website zijn tevreden. De algemene indruk die de internetsite van de gemeente Tilburg bij de mensen achterlaat is die van een redelijke (45%) tot een goede site (47%). Slechts zeven procent vindt het een matige site. De teksten zijn, volgens de geënquêteerden, goed leesbaar en de site ziet er verzorgd uit. Naast de beoordeling van de internetsite, was er tevens een gelegenheid om tips en ideeën te geven. De redactie van de internetsite probeert aan de wensen van de bezoeker tegemoet komen. Eén van de verbeteringen is al doorgevoerd: de sitemap van de internetsite van de gemeente Tilburg is onlangs online gezet.

Wat opvalt aan de uitkomst van de enquête, is dat veel respondenten van de enquête in Tilburg wonen (76 procent). Ook vrouwen, over het algemeen een groep die zich minder met internet bezighoudt dan mannen, zijn goed vertegenwoordigd. De verhouding man-vrouw is zelfs gelijk: van de geënquêteerden was vijftig procent man en vijftig procent vrouw. Ongeveer tweehonderd mensen hebben aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden van veranderingen op de site. Van de bezoekers heeft een groot deel (68 procent) aangegeven de site vaker te zullen bezoeken.

Verbetering
De geënquêteerden gaven ook aan dat er verbeteringen mogelijk zijn op de site. Zo werkt bijvoorbeeld de zoekfunctie nog niet optimaal voor een aantal bezoekers. Daarnaast blijkt dat er grote behoefte is aan een digitaal loket voor de aanvraag van onder andere een paspoort of een rijbewijs. Naast dit digitale loket zijn er nog twee wensen. Bezoekers zouden graag een duidelijker beeld krijgen van de evenementen in Tilburg. De tweede wens is dat vacatures een meer prominente plaats mogen krijgen op de site. De gemeente zoekt op dit moment uit in hoeverre deze wensen gerealiseerd kunnen worden.