Gemeente Zoetermeer

Actie Zonnig Zoetermeer: Zonne-energie tegen sterk gereduceerde prijs

Het Energie Agentschap Zoetermeer heeft samen met ENECO Energie en EasySolar een actie opgezet om deze zomer zoveel mogelijk zonne-energiesystemen te plaatsen op koopwoningen in Zoetermeer. Zij hebben voor bewoners een compleet aanbod samengesteld voor diverse typen woningen, zowel met plat dak als met schuin dak. Deze actie is één van de laatste mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van een extra hoge subsidiebijdrage, omdat vanaf 2004 bepaalde subsidieregelingen vervallen.

De zon levert gratis energie aan iedereen. Behalve van de zon genieten in de tuin, in het park of op het strand, kunnen we de zon ook op een andere manier gebruiken: als bron van elektriciteit uit zonnepanelen en warmte uit een zonneboiler in combinatie met een HR-ketel. De zon is een alternatief voor energiebronnen waarvan we op aarde beperkte voorraden hebben. Naast milieuwinst levert het gebruik van zonne-energie natuurlijk ook een flink lagere energierekening op.

Informatieavond
Voor meer informatie kan men terecht op de informatieavond op donderdag 18 september van 19.30 uur tot 21.00 uur in de raadzaal van het Stadhuis.
Wethouder Ton Roerig zal deze avond inleiden. Ook zijn er tijdens deze bijeenkomst deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Er zal een demonstratiemodel van een 'doe het zelf PV-zonnepaneel' aanwezig zijn. Meer informatie is te vinden op de website
www.energieagentschapzoetermeer.nl

Laatste wijziging: 10-09-2003