European Commission

IP/03/1232

Brussel, 10 September 2003

Alexander Tilgenkamp benoemd tot adjunct-directeur-generaal bij DG Landbouw

Vandaag heeft de Europese Commissie Alexander Tilgenkamp, ambtenaar van de Commissie met de Nederlandse nationaliteit, benoemd tot adjunct-directeur-generaal van DG Landbouw. De heer TILGENKAMP zal verantwoordelijk zijn voor institutionele betrekkingen, communicatie en kwaliteit, markten voor plantaardige en dierlijke producten en voor producten van bijzondere teelten en wijnbouwproducten.

Alexander Tilgenkamp is 62 jaar en is vanaf 1970 bij de Commissie in dienst als administrateur in DG Landbouw. Hij heeft zich beziggehouden met de toetredingsonderhandelingen met het VK, Denemarken en Ierland, Griekenland en Spanje en Portugal.

Hij was twee jaar hoofd van de afdeling structurele maatregelen in de visserij, voordat hij in 1986, nog altijd in DG Landbouw, directeur werd voor verscheidene gemeenschappelijke marktordeningen. Sindsdien heeft hij nog andere directeursambten bekleed, onder meer met verantwoordelijkheid voor internationale zaken op landbouwgebied en toetredingsonderhandelingen.

Voor het CV van de heer Tilgenkamp kunt u zich wenden tot het secretariaat van Eric Mamer, Brey. 6/194.