Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-09-2003
Politieberichten 10/09 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: mishandeling
Een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden is dinsdagavond rond 23.00 uur mishandeld. De vrouw was in een woning aan de Pieter Stuyvesantweg en kreeg ruzie met een 30-jarige inwoner van Leeuwarden. De man begon de vrouw vervolgens in elkaar te slaan en sloeg haar met een lamp en een computer. De vrouw liep hierdoor verwondingen op aan haar arm en haar gezicht en is naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Het slachtoffer moet nog aangifte doen.

Leeuwarden: man onwel
Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdagavond rond 23.00 uur onwel geworden in een horecagelegenheid aan de Grote Hoogstraat. De man was zojuist gearriveerd in het pand toen hij in elkaar zakte. De man verkeerde waarschijnlijk onder invloed van drugs is per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Leeuwarden: aanhouding verdachten
Woensdag rond 12.30 zijn aan de Noorderweg vier mannen uit Litouwen (leeftijd nog onbekend) aangehouden op verdenking van inbraak in een personenauto in Nij Beets. Woensdagnacht rond 02.00 uur zag de politie aan de Domela Nieuwenhuisstraat in Nij Beets twee personen inbreken in een auto. De verdachten kregen de politie in de gaten en gingen ervandoor. De politie heeft de omliggende omgeving met onder andere twee politiehonden uitgekamd, maar trof de verdachten niet meer aan. Bij deze inbraak werd een auto gesignaleerd. Later op de dag zag de politie deze auto rijden aan de Noorderweg in Leeuwarden. Hierop zijn de inzittenden aangehouden. De auto werd in beslag genomen. De weggenomen radio/cd-speler werd naast de auto van de aangever aangetroffen. Een 25-jarige inwoner van Nij Beets deed aangifte.

Berlikum: brand in woning
Woensdagochtend rond 08.50 uur ontstond brand in een woning aan de Molenstrjitte. Hierbij raakte de 89-jarige bewoner van de woning gewond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Een ambulance kwam ter plaatse evenals een traumahelikopter. Het slachtoffer is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Hoe de brand is onstaan is nog niet bekend.

Burum: brand in café
Op woensdagochtend omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een brandmelding in een horecagelegenheid aan de Herenstaat te Burum. Aangekomen bij het pand bleek dat er geen personen meer in het pand aanwezig waren en dat de bewoners inmiddels opgevangen waren door een buurtbewoner. De brandweer heeft de brand geblust. Oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Wolvega: brand boothuis
In een boothuis aan de Steenwijkerweg in Wolvega brak dinsdag omstreeks 19.45 uur een brand uit. Hierbij was gevaar voor asbest en mogelijke aanwezigheid van gasflessen. De eigenaar van het pand heeft de politie gemeld dat het toegangshek was vernield. Bovendien trof de politie verse rem en slipsporen aan achter het hek. De eigenaar gaf aan een jerrycan met benzine te missen. De brandweer heeft de brand geblust. De politie komt graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen over dit incident, via telefoonnummer (0900) 88 44.

De Blesse: inbraak
In een bedrijf aan de Spoorlaan in De Blesse heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaatsgevonden. Hierbij zijn twee gokkasten opengebroken en een kassalade gestolen waarbij een bedrag van enkele honderden Euros is weggenomen. De 48-jarige eigenaar uit De Blesse heeft aangifte gedaan van de inbraak.

Bureau Communicatie (0900) 88 44