Provincie Flevoland




Europese bijdrage 4,5 miljoen euro voor glastuinbouw Luttelgeest II

De provincie Flevoland betaalt 4,5 miljoen euro mee aan de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Luttelgeest II. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten om vanuit het Europese programma 3,5 miljoen euro bij te dragen en om vanuit de eigen provinciale middelen een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. Met dit laatste bedrag moeten Provinciale Staten nog instemmen.

De gemeente Noordoostpolder heeft voor de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Luttelgeest II gekozen voor een projectmatig aanpak. Deze keuze komt voort uit de wens Luttelgeest II op een duurzame wijze te ontwikkelen, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan milieukwaliteit, ruimtelijke kwaliteit en (bedrijfs)economische kwaliteit. Een dergelijke ontwikkeling heeft grote voordelen ten opzichte van een autonome groei van de glastuinbouw. Met deze aanpak wordt het gebied met ruim 160 hectare glastuinbouwgebied uitgebreid. Nu de provincie een aanzienlijke bijdrage beschikbaar heeft gesteld voor de ontwikkeling van Luttelgeest II verwacht de provincie dat ook de andere betrokkenen snel hun bijdrage leveren aan dit project.

Het project past binnen de maatregel Versterking van de agrarische sector van het Europees Programma. In het kader van deze maatregel is het mogelijk projecten te ondersteunen die bijdragen aan de verhoging van de toegevoegde waarde op het terrein van de glastuinbouw.