MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

10-09-2003
Wereldweken ABN AMRO
De maand november staat bij ABN AMRO in het teken van de Wereldweken. De voorzitter van MKB-Nederland, Loek Hermans, is spreker tijdens het openingsevenement op 4 november. Hij zal daar, met anderen, zijn visie geven op activiteiten van Nederlandse ondernemers in het buitenland.

Maar de mkb-koepel en met name het Bureau Exportbevordering, ondersteunt en participeert ook op andere wijzen deze exportmaand. Zo zal er inbreng zijn voor diverse workshops. Aan het einde van de openingsdag reikt staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken de Jan Huygen van Linschotenprijs uit, voor de meest innovatieve en succesvolle grensverleggende ondernemer. De voorzitter van MKB-Nederland zit in de jury voor deze prijs (een bokaal en 25.000,-). Inschrijven kan nog tot 30 september via de website van de bank. Finalisten worden geselecteerd op ambitie, innovatie, ondernemerschap, verkoopconcept en de financiële cijfers van het bedrijf.

ABN AMRO heeft de maand opgeknipt in vier weken, waarin telkens een ander werelddeel centraal staat. Op locatie staan diverse workshops geagendeerd. Europa is het thema van week 1. Seminars gaan over de nieuw toetredende lidstaten van de Europese Unie. Daarnaast is er speciale aandacht voor zakendoen met Italië. De Aziëweek is een ontdekkingsreis naar de zakelijke mogelijkheden in het Verre Oosten. De focus ligt op China, India en Maleisië. In week 3 gaat de aandacht naar s werelds grootste economie: de Verenigde Staten. Tot slot komt Latijns-Amerika aan de orde.

Meer info: www.abnamro.nl/wereldweken

Informatie: mw G. Hoogland