STICHTING ROKERSBELANGEN

Roker blij met knieval VWS

AMSTELVEEN, 10 september 2003 De Stichting Rokersbelangen (SRB) haalt opgelucht adem nu het wettelijk rookverbod in cafés, discotheken, coffeeshops en restaurants per 1 januari 2005 van de baan is.

Ton Wurtz bestuurslid van de SRB:De overheid erkent met het terugdraaien van de plannen dat de roker onevenredig hard zou worden aangepakt. Nu blijkt dat ook naar reële argumenten kan worden geluisterd, kan wat de SRB betreft een begin worden gemaakt met het stoppen van de constante betutteling richting de Nederlandse burger. Wurtz: De horeca kan heel goed zelf zorgen voor de niet-rokers zonder dat de rokende klant wordt verbannen. Volgens de SRB is een belangrijke taak nu weggelegd voor Koninklijke Horeca Nederland, zij zullen het voortouw moeten nemen met het maken van een stappenplan waarin concrete maatregelen staan om niet-rokers te vrijwaren van rook. Dit plan moet voor het einde van het jaar klaar zijn. De SRB zal in overleg met Koninklijke Horeca Nederland treden om hen hierin actief te ondersteunen.

Stichting Rokersbelangen
De Stichting Rokers Belangen is een consumentenorganisatie die sinds 1993 actief opkomt voor de rechten en belangen van de volwassen roker en die zich sterk maakt voor een samenleving waarin tolerantie en wederzijds begrip tussen rokers en niet-rokers bestaat.

Noot voor de redactie,