Gemeente Maassluis

Persberichten

10-9-2003

Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 en notitie Herorientatie Subsidiebeleid vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 september besloten in te stemmen met de Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 en de notitie Herorientatie Subsidiebeleid en het inspraakverslag ter kennis te brengen van de gemeenteraad.

De Algemene Subsidieverordening Maassluis 2003 en de notitie Herorientatie Subsidiebeleid hebben ingevolge de inspraakprocedure gedurende de periode 10 juni tot en met 22 juli 2003 ter inzage gelegen. De inspraakprocedure heeft geleid tot een aantal aanpassingen in de documenten.

De nieuwe subsidieverordening is gebaseerd op de voorstellen die beschreven zijn in de notititie Herorientatie Subsidiebeleid en de in de bijlage beschreven criteria voor waarderingssubsidies. De Algemene Subsidieverordening Maassluis is, voorzover overige wet- en regelgeving niet anders heeft bepaald, van toepassing op alle subsidies die de gemeente kent. Het nieuwe subsidiebeleid heeft als uitgangspunt, dat het gericht is op activiteiten en doelen, in plaats van op instellingen en organisaties. Ook is uitgegaan van meetbare afspraken en een arbeidsextensief en eenduidig uitvoeringsbeleid.

Het college stelt de raad voor de Algemene Subsidieverordening 2003 met toelichting vast te stellen onder gelijktijdige intrekking van de Algemene Subsidieverordening Maassluis (vastgesteld door de raad op 10 oktober 1995) en de verordening Subsidiering godsdienst- en vormingsonderwijs en dit voornemen aan de raadscommissie Welzijn voor te leggen.

De commissie Welzijn vergadert op 17 september in het stadhuis aan de Koningshoek, aanvang 20.00 uur. De bovengenoemde documenten zijn voor belangstellenden in te zien in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.