Ingezonden persbericht

Gezamenlijk persbericht

VIALIS BESTURING BESTEEDT BEHEER EN HOSTING SAP-SYSTEMEN UIT AAN FUJITSU SERVICES

Weesp/Maarssen, 10 september 2003

Vialis Besturing uit Weesp, gespecialiseerd in besturing van bedrijfsprocessen, heeft het technische beheer van zijn complete SAP-omgeving met ingang van 1 september jl. voor een periode van drie jaar uitbesteed aan Fujitsu Services. De specialist in IT-services beheert de SAP-systemen, die zijn ondergebracht in het Fujitsu Services Datacentre, vanuit haar Infracentre in Maarssen: 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Voordat Fujitsu Services de SAP-systemen van Vialis Besturing kon huisvesten en beheren, moest het de nodige voorbereidingen in het Datacentre treffen. Fujitsu Services creëerde er een SAP DEV/QAS-omgeving, inclusief netwerk- en datacommunicatie-infrastructuur, om zowel de klanten van Vialis Besturing (waaronder het AMC in Amsterdam) als de opdrachtgever zelf toegang tot de SAP-omgeving te verlenen en het beheer ervan te faciliteren. Vervolgens werd de hardware naar het Datacentre overgebracht. Op 1 september was de nieuwe omgeving, zonder merkbare overgang voor de klanten, operationeel en kon het beheer van start gaan.

Fujitsu Services levert Vialis Besturing zijn Systems Management Services vanaf een centrale locatie: het Infracentre in Maarssen. In dit centrum bewaken en beheren IT-specialisten op afstand de IT-systemen en -infrastructuren van Vialis en vele andere klanten. De beheerservices zijn gericht op het continu verbeteren van de beschikbaarheid en prestaties van servers, netwerken en applicaties. Door vergaand te standaardiseren, pro-actief te corrigeren en beproefde processen en geavanceerde tools te hanteren, kan Fujitsu Services de Vialis-systemen tegen beheersbare kosten beheren en optimaal laten functioneren. Om storingen te voorkomen worden alle componenten van de SAP-infrastructuur nauwlettend in de gaten gehouden. Elk uur van de dag, alle dagen van de week. De beveiliging van data en IT-infrastructuur is eveneens gewaarborgd: het Infracentre, dat ook het IT-beheer voor klanten uit de financiële sector verzorgt, voldoet aan de eisen van De Nederlandsche Bank.

Directeur Frank Koning van Vialis Besturing is stellig over de keuze voor Fujitsu Services: Fujitsu Services is in concurrentiestelling gekozen, juist om de bijzonder betrouwbare omgeving die het bedrijf onze SAP-systemen biedt. Bovendien sluit de visie van Fujitsu Services aan op die van Vialis: doe goed waar je goed in bent. Besturing vraagt om concentratie op alle soorten bedrijfsprocessen. De IT-infrastructuur moet je dan écht kunnen overlaten aan een specialist. Fujitsu Services is zo n specialist. Daar profiteren ook onze klanten van!

Hans Buurman, Services Director van Fujitsu Services, is blij met de opdracht van Vialis Besturing: Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van Datacentre Services én Systems Management Services. Het hosten en beheren van een complexe SAP-omgeving vergt specifieke kennis en ervaring. Deze dubbele opdracht stelt ons in staat op brede schaal te laten zien wat we kunnen.

Corporate informatie Vialis Besturing

Kernproduct van Vialis Besturing, gevestigd in Weesp, is een besturingsconcept voor service­processen en goederenlogistiek. Vialis Besturing benadert bedrijfsprocessen met een specifieke methodiek om de effectiviteit ervan te beoordelen en, zo nodig, bij te stellen: Good Service Practice. Met zijn besturingsproducten biedt Vialis Besturing organisaties de mogelijkheid in te zoomen op verschillende niveaus van hun bedrijfsprocessen: van een analyse en/of re-engineering van de huidige situatie tot een transitie naar de gewenste nieuwe situatie of een koppeling aan het Vialis-besturingssysteem.

Organisaties die hun bedrijfsprocessen overhevelen naar het ERP-systeem van Vialis Besturing krijgen de beschikking over de volledige functionaliteit van een dergelijk systeem tegen een fractie van de normale investeringskosten. Een organisatie die hiervoor kiest, wordt alle zorg uit handen genomen. Vialis Besturing verzorgt het functionele beheer van de SAP-oplossing, Fujitsu Services het technische beheer. Dit leidt niet alleen tot een optimale performance en maximale beschikbaarheid van het ERP-systeem, maar ook tot een aanzienlijke besparing op de beheerkosten.

Meer informatie: http://www.vialisbesturing.nl

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van s werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit tal van sectoren en specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties naar hun klanten toe te verbeteren: innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter.

Bij Fujitsu Services in Nederland zijn ruim 850 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Fujitsu Siemens Computers, HP, Sun, Cisco, Microsoft en Oracle.

Meer informatie: http://nl.services.fujitsu.com