Ingezonden persbericht


---
10 september 2003

Reuters en america online tekenen overeenkomst voor connectiviteit tussen instant messaging-diensten

Amsterdam - Reuters (LSE: RTR), wereldwijd informatieleverancier, en America Online hebben een strategische overeenkomst getekend. De overeenkomst voorziet in connectiviteit tussen Reuters Messaging en AOL Instant Messenger (AIM).

De twee bedrijven maken bekend dat gebruikers van Reuters Messaging door een nieuwe versie van de Reuters Messaging-client direct kunnen communiceren met collega's en klanten die gebruikmaken van de AOL-, AIM- en ICQ-diensten. Daarnaast kunnen gebruikers van AIM, de gebruikers van Reuters Messaging toevoegen aan hun AOL Buddy List.

Met behulp van deze oplossing kunnen gebruikers van Reuters Messaging profiteren van het AIM-netwerk, dat het grootste ter wereld is. Zo kan veilig gecommuniceerd worden via een sterk schaalbaar en betrouwbaar netwerk. Over het AIM-netwerk worden dagelijks 1,5 miljard instant messaging-berichten verstuurd. Het netwerk ondersteunt de communicatie tussen meer dan tien miljoen gebruikers die iedere maand AIM gebruiken voor het delen van informatie met andere werknemers, klanten en partners.

De communicatie tussen de instant messaging-diensten van Reuters en AOL wordt mogelijk gemaakt door een brug tussen de protocollen van beide bedrijven. In- en uitgaande berichten worden vertaald, zodat elke gebruiker deze kan lezen. Voor de authenticatie van gebruikers worden de Private Domain & Federated Authentication Services en Reuters Directory & Authentication Services gebruikt. Deze voorzien in single sign-on authenticatie.

David Gurle, Executive Vice-President en Global Head of Collaboration Services van Reuters, zegt: "De kracht van Reuters Messaging ligt in de mogelijkheid om snel, betrouwbaar en veilig te communiceren. Daarbij is de communicatie geïntegreerd in de systemen die financiële professionals gebruiken voor hun communicatie en transacties met zakelijke en particuliere klanten. Het is ons doel om het bereik voor eindgebruikers te vergroten en instant messaging te integreren in de werkstromen van financiële communities. Het partnership met AOL is een belangrijke stap in deze richting."

Edmund Fish, Senior Vice-President en General Manager AOL Desktop Messaging, zegt: "AOL was een pionier in instant messaging en blijft marktleider op dit gebied. Naar schatting 54 procent van de zakelijke gebruikers gebruikt AIM, ICQ of AOL op hun desktop. Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met Reuters, waardoor gebruikers kunnen beschikken over een robuuste applicatie voor financiële diensten in combinatie met het betrouwbare, veilige en zeer populaire instant messaging-netwerk van AOL. De overeenkomst met Reuters onderstreept tevens ons doel om partners zoals Reuters in staat te stellen hun technologie te integreren met de gepatenteerde instant messaging-technologieën van AOL."

Reuters Messaging
Reuters Messaging werd in oktober 2002 geïntroduceerd. De oplossing stelt financiële professionals in staat om direct met collega's en klanten te communiceren en voldoet aan de eisen, veiligheid en regelgeving die gelden voor financiële instellingen. De dienst is beschikbaar als onderdeel van de belangrijkste Reuters-producten of als stand-alone-oplossing. Reuters Messaging heeft inmiddels geregistreerde gebruikers in meer dan 2.500 bedrijven in 120 landen.

America Online, Inc.
America Online, Inc. is een volledige dochteronderneming van AOL Time Warner, Inc. America Online is één van de grootste leveranciers van interactieve diensten, web-merken, internettechnologieën en e-commerce-diensten.

Enterprise AIM Services is de eerste instant messaging-oplossing voor de zakelijke markt. Deze oplossing biedt bedrijven meer controle over en eenvoudiger beheer van AIM binnen het bedrijf. De volledige suite van Enterprise AIM Services - variërend van de AIM Enterprise Gateway tot en met de Private Domain Service met authenticatiemogelijkheden - wordt ondersteund door het grootste instant messaging-netwerk ter wereld, dat iedere dag 1,5 miljard berichten verwerkt.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.



Ingezonden persbericht