Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 september 2003

Rijden onder invloed enz.

Automobilist aangehouden voor o.a. rijden onder invloed

Enschede

Surveillerende politiemensen, zagen dinsdagavond 9 september omstreeks 23.50 uur op de Deurningerstraat in Enschede een auto rijden, waarvan de kentekenplaten waren afgeplakt. Op de Da Costastraat, ook in Enschede, stopte de bestuurder en rende er vandoor, maar na een korte sprint kon hij worden achterhaald en bleek het te gaan om een 23 jr. Enschedeer. Hij was onder invloed van de nodige alcoholhoudende dranken en werd daarvoor aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.2 promille uitwees. Ook bleek dat de 23 jr. niet in het bezit is van een rijbewijs en dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd. Aan het bureau werd tevens geconstateerd dat de 23 jr. nog een groot aantal vonnissen had openstaan die hem of nog moesten worden betekend, of die hem reeds betekend waren en waarvoor hij de bijbehorende straf nu kon uitzitten. Hij is voor de rest van de nacht opgesloten en in de loop van de woensdagmorgen de 10e september, afgehoord met betrekking tot o.a. het rijden onder invloed. Van de afgeplakte kentekenplaten wist hij niets af, dit was waarschijnlijk door iemand anders gedaan. Hierna is hij opnieuw opgesloten, nu voor 60 dagen, de straf die hij nog tegoed had met betrekking tot de openstaande vonnissen die hem reeds waren betekend. (bps: 03-119208)

Inbreker aangehouden

Inbreker aangehouden, wordt van meerdere inbraken verdacht

Enschede

Dinsdag 9 september, is in de loop van de dag een 33 jr. Enschedeer in zijn woonplaats aangehouden, die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een woninginbraak in een woning aan de Leliestraat in Enschede, gepleegd tussen 12 en 15 augustus jl. De 33 jr. wordt ervan verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd en is dan ook dinsdagmiddag in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-107526)

Inbraak in schuur

Schuur open gebroken en grasmaaiers weggenomen

Haaksbergen

Dinsdagavond 9 september, werd door de eigenaar van een schuur aan de Voordtweg in Haaksbergen, ontdekt dat de toegangsdeur van deze schuur was opengebroken en dat een tweetal grasmaaiers uit de schuur waren verdwenen. De inbraak is gepleegd tussen maandag 8 september 20.30 uur en dinsdagavond 9 september 18.30 uur. Weggenomen zijn een rode gazonmaaier, tractormodel, van het merk Husqvarna en een zogenaamde handbermmaaier. De totale schade is nog niet bekend. (bps: 03-119135)

Beroving

Twee jongens op bromfiets stelen tassen

Enschede

Dinsdagmiddag 9 september, omstreeks 16.50 uur, fietste een 74 jr. Enschedese mevrouw, samen met haar man, over de Oldenzaalsestraat in Enschede. Ter hoogte van de kruising met de Tichelweg, werd ze ingehaald door twee jongens op een brom cq snorfiets. De jongen die achterop zat, pakte in het voorbijgaan haar handtas uit een fietsmandje, die voor op haar fiets zat. De bromfiets reed door in de richting van de Enschedese binnenstad. Een andere fietser is er nog achteraan gegaan, maar is de brom cq snorfiets kwijtgeraakt. Weggenomen werd een zwarte schoudertas met daarin o.a. een gsm en een portemonnee. De bestuurder van de bromfiets droeg een zwart shirt met witte letters op de rug en de jongen die achterop zat en de tas wegnam, droeg een rood shirt. Op dat moment was het behoorlijk druk op de Oldenzaalsestraat, en de politie wil graag in contact komen met mensen die wellicht deze beroving hebben gezien. Dezelfde middag, om ongeveer 15.30 uur, werd bij het afdelingsbureau Enschede-Oost een tas met pianoboeken afgegeven door een man, die deze tas aan de Kotkampweg in Enschede had gevonden. Even later werd gebeld door een mevrouw die vertelde dat haar dochter omstreeks 15.00 uur op de Hyacintstraat in Enschede had gefietst en dat daar haar tas met pianoboeken door twee jongens op een brom cq snorfiets uit haar fietstas was gestolen. Het vermoeden is nu dat het in deze beide gevallen om dezelfde daders gaat. De politie wil dan ook graag in contact komen met de eigenaresse van de pianoboeken. Haar identiteit is nog niet bekend geworden. (bps: 03-119083)

Hennepplantage opgerold

Bij uitreiken dagvaarding wordt hennepplantage ontdekt en daarna ontmanteld

Enschede

Politiemensen gingen dinsdagmorgen 9 september, naar een flatgebouw aan het Leunenberg in Enschede, om aan een van de bewoners van het flatgebouw, een 38 jr. Enschedeer, een dagvaarding uit te reiken. Bij het uitreiken werd een sterke weedlucht geroken en bestond het vermoeden dat in de flatwoning van de 38 jr. een hennepplantage aanwezig zou zijn. Dit bleek bij controle inderdaad het geval en met toestemming van justitie werden 515 planten en de nodige apparatuur vernietigd. Ook werd de stroom voor de plantage illegaal afgetapt. De 38 jr. is gehoord en pv wordt opgemaakt. (bps: 03-118941)

Aangehouden na ontuchtige handelingen

Man aangehouden, die na chatten op internet, tot twee keer ontuchtige handelingen pleegt bij 13 jarige jongen

Enschede

Half augustus, werd door de ouders van een 13 jarige jongen uit Losser, aangifte gedaan van het feit dat bij hun zoon tot twee keer toe ontuchtige handelingen waren gepleegd door een 22 jr. man uit Enschede. Hun zoon was via het chatten op internet met de 22 jr. in contact gekomen en dit had geresulteerd in een tweetal afspraken in Enschede. Tijdens deze afspraken heeft de 22 jr. ontuchtige handelingen gepleegd met de 13 jr., die daaraan overigens vrijwillig had meegewerkt. De ouders hadden e.e.a. ontdekt en aangifte gedaan, waarna de 22 jr. dinsdagmorgen 9 september is aangehouden en opgesloten. Hij heeft ondertussen bekend en is in verzekering gesteld. Donderdag 11 september zal hij bij de officier van justitie worden voorgeleid.(bps: 03-106382)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --