Chief Scientist Bill Joy weg bij Sun

Amersfoort, 10 september 2003 - Sun Microsystems heeft laten weten dat mede-oprichter en Chief Scientist Bill Joy zijn functie bij Sun heeft neergelegd. Joy, die in dienst is geweest sinds de oprichting van Sun in 1982, zal zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Greg Papadopoulos, Chief Technology Officer en Executive Vice-President bij Sun Microsystems.

"Bill zal een inspiratie blijven voor alle vernieuwers in de wereld", aldus Scott McNealy, Chairman, President en Chief Executive Officer, Sun Microsystems. "Bill's bijdrage aan zaken als Java technology, SPARC en het Solaris besturingssysteem, heeft ervoor gezorgd dat we Sun op de kaart hebben kunnen zetten als één van de meest innovatieve en inspirerende bedrijven ter wereld."

Joy: "Ik ben trots op wat ik in de afgelopen twee decennia bij Sun heb volbracht en trots op het sterke team waaraan we hebben gewerkt. Ik heb altijd met plezier bij Sun gewerkt, maar vind dat de tijd rijp is om nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Hans Appel, lid van Sun's internationale Vision Council, beaamt de inspirerende invloed van Joy: "Bill Joy is een geweldige denker, een échte visionair. Iemand ook die binnen één en hetzelfde gesprek moeiteloos diverse keren van richting verandert. Rusteloos, maar tegelijkertijd heel rustig. Bijzonder jammer dat hij Sun verlaat, ofschoon we in Greg Papadopoulos een uitstekende opvolger hebben."

Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network Is The Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 100 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.