Anti Racisme Informatie Centrum

Wereldschool
email

Start project Wereldschool Utrecht

Op woensdag 10 september gaat het project Wereldschool Utrecht officieel van start.
Het project wordt uitgevoerd in het kader van het interculturalisatiebeleid van de Gemeente Utrecht. Het convenant wordt ondertekent door de Gemeente Utrecht, het LBR, het Multicultureel Instituut Utrecht, Utrechtse basisscholen en een tweetal Pabos.

Het Wereldschoolproject is het onderwijsproject van het LBR voor basisscholen. Dit project richt zich op het omgaan met diversiteit door kinderen te leren op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Doel van het project is dat iedereen zich, ongeacht verschillen in uiterlijk, land van herkomst of cultuur, welkom voelt op school.

Het Utrechtse Wereldschoolproject is een pilotproject. Als het project een succes blijkt is het de bedoeling dat in de komende jaren meer scholen volgen
Zeven van de bijna honderd Utrechtse scholen doen mee. De scholen zijn gekozen uit verschillende delen van de stad en zijn verschillend van aard. De deelnemende basisscholen willen hun leerlingen voorbereiden op een actieve deelname aan de multiculturele samenleving. Ook het MIU dat de projectleiding van dit project verzorgt, wil stimuleren dat allochtonen en autochtonen een actieve bijdrage aan de multiculturele samenleving leveren.T
Net als in het reguliere Wereldschoolproject speelt het LBR een onderwijsondersteunende en adviserende rol.

Deelnemende basisscholen:
obs Tuindorp, de Nieuwe Regentesseschool, obs Jenaplanschool WitteVrouwen, pc bs de Fakkel, obs De Panda, rk bs De Zeven Gaven en pc bs Lukasschool.

Deelnemende Pabos:
Marnixacademie en Hogeschool Domstad.

Meer informatie over Wereldschool? Stuur een email naar info@lbr.nl of bel 010-2010201