Nederlandse Akkerbouw Vakbond




ACTIE "DE LEGE ZAK VAN CANCUN" VAN START

Op dinsdag 9 september hebben Joop Droog, voorzitter van de NAV en Jehan Bouma , voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt gezamelijk het startschot gegeven in de aktie lege zakken . Onder toeziend oog van een groepje leden en de pers werd een hooivork met een lege graanzak in de graanstoppel geplaatst. Ook elders in het land verschenen palen en hooivorken met lege zakken vandaag op de kavels.

Doel van de aktie is te protesteren tegen de liberaliseringskoers van de WTO en steun te betuigen aan de mars van mexicaanse boeren in Cancun. In Cancun vindt deze week de WTO -ministersconferentie plaats, waar landbouw op de agenda staat. Een bord met de tekst WTO vrijhandel: daar hebben boeren wereldwijd geen zak aan laat verder niets aan onduidelijkheid over hoe wij over deze onderhandelingen denken

Er is voor deze aktievorm gekozen omdat de akkerbouwwerkzaamheden er niet veel gelegenheid is om in Den haag te protesteren. NAJK en NAV roept alle boeren op deze week op dezelfde wijze hun ongerustheid over de uitkomsten van Cancun te laten blijken.