Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAP opent technisch portal voor ontwikkelaars

Siemens AG zet SAP Netweaver in voor het delen van HR-informatie

's-Hertogenbosch, 10 september 2003 - SAP opent een portal voor ontwikkelaars, SAP Developer Network. De portal is met name bedoeld voor uitwisseling van de laatste kennis en informatie over SAP-technologie. Daarbij ligt de focus op SAP Netweaver en SAPxApps. SAP Developer Network is gebouwd op SAP NetWeaver. SAP NetWeaver is een open integratie- en applicatieplatform dat de basis vormt voor de mySAP Business Suite-familie van business-oplossingen en SAPxApps packaged composite-applicaties. Daarnaast is het platform bij uitstek geschikt om integratieproblemen op te lossen in een heterogeen IT-landschap.

Onder meer vanwege deze kwaliteit heeft Siemens AG onlangs gekozen voor SAP Netweaver. Siemens, een wereldwijd toonaangevende electronics en engineering organisatie, zet SAP NetWeaver in om zijn IT-systeem te centraliseren. Twee onderdelen van SAP Netweaver, de SAP Enterprise Portal en de SAP Application Server, vormen de basis voor het project 'Siemens North American Employee View'. Dit project voorziet medewerkers van een snelle online toegang tot gedeelde diensten als PeopleSoft HR services and benefits en loonlijstinformatie. Het project wordt momenteel doorontwikkeld en heeft als doel aan het einde van fiscaal 2003 meer dan 40.000 gebruikers te voorzien van kritische informatie die wereldwijd over een veelvoud van systemen is verspreid.

SAP Developer Network
De portal SAP Developer Network (www.sdn.sap.com) is dé ontmoetingsplaats voor de ruim één miljoen gebruikers die door het bouwen van innovatieve oplossingen hun total cost of ownership (TCO) willen terugbrengen. De portal stelt ontwikkelaars, partners, consultants en systeembeheerders in staat om technische informatie, advies, code-samples en tools uit te wisselen met andere leden van de SAP-community. Daarnaast biedt SAP Developer Network gedetailleerde technische informatie, webtraining, evaluatiesystemen en informatie over evenementen voor systeemontwikkelaars. Het merendeel van de informatie en de bronnen op het SAP Developer Network is gratis.

Meer informatie over SAP Developer Network is te vinden op http://www.sap.com/company/press/press.asp?pressID=2413.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 20.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 64.500. Met dochterondernemingen in meer dan vijftig landen genereerde SAP in het boekjaar 2002 een omzet van EUR 7,41 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.