Politie Zaanstreek-waterland



18:20 09-SEP-03
loc.: PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Drank op en ongeldig rijbewijs

Op de Gedempte Where controleerden agenten een 34-jarige bestuurder van een personenwagen. De man bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en een blaasproef leverde een alcohol melding op. Bij nader onderzoek aan het politiebureau bleek de man 375 ug/l te blazen. Tevens erkende de man dat hij eerder een valse naam had opgegeven tegenover de agenten. De betrokkene kreeg meerdere processen verbaal. Zijn auto werd in beslag genomen.

19:05 09-SEP-03
loc.: MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG

Beroofd van bromfiets onder bedreiging van vuurwapen

In het fietstunneltje onder de Provincialeweg N247 beroofden twee onbekende mannen een 17-jarige man uit Monnickendam van zijn bromfiets. Daarbij werd het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen. De twee verdachten hadden kort daarvoor de man gevolgd op een scooter en wachtten hem op in de fietstunnel. Daar versperden ze hem de weg en dwongen hem af te stappen. De rovers verdwenen in de richting van Ilpendam.

03:37 10-SEP-03
loc.: LANDSMEER, LANGEBREEK

Twee pogingen en een voltooide inbraak in woningen

Op drie adressen in Landsmeer werd ingebroken of een poging daartoe ondernomen. Aan de Langebreek werd de bewoner opgeschrikt door een luide knal. Toen hij ging kijken zag hij buiten nog net een man weglopen. Vermoedelijk heeft deze persoon getracht met een schroevendraaier een keukenraam open te breken.
Aan de voordeur van een woning aan de Violierweg werden door de bewoners sporen aangetroffen van een inbraakpoging.
In een woning aan de Zwanebloemweg vond een voltooide inbraak plaats in een woning. De buit is nog onbekend.

09:53 10-SEP-03
loc.: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG

Inbraken in bedrijven

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam is in de nacht van dinsdag op woensdag ondermeer een auto gestolen. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Ook werden een laptop, een kluis met inhoud, geld en een twintigtal modelauto's gestolen.
Afgelopen weekend werd bij een bedrijf aan het Noordeinde in Oostzaan een aantal lampen, die vanaf de grond van buitenaf de gevel verlichten, gestolen. De lampen werden uit de grond gegraven en de kabels doorgeknipt. De totale waarde van de lampen bedraagt zo'n E 6000,-
Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-100903


10:00 09-SEPT-03
EDAM, PROVINCIALEWEG N247

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Een 42-jarige motorrijder uit Hoorn raakte dinsdag zijn rijbewijs kwijt nadat hij enige tijd gevolgd was
door de onopvallende videoauto van het verkeershandhavingsteam. De automobilist reed met 135 km per uur over de Provincialeweg N247 in Edam (80 km per uur). Een automobilist die ruim 30 km per uur te hard reed werd ook aan de kant gezet. De officier van justitie zal beide zaken verder afhandelen. Een bestuurder die telefoneerde tijdens het rijden werd ook opgemerkt door de surveillanten en ontving ter plekke een boete.

19:00-22:00 09-SEPT-03
ZAANDAM, VERMILJOENWEG

32 verkeersovertreders

Op de Vermiljoen weg in Zaandam hielden vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdagavond een verkeerscontrole waarbij 32 overtreders werden staande gehouden. De controle richtte zich op snelheid, rijden onder invloed en het dragen van de gordel. Elf inzittenden droegen geen autogordel en achttien bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 85 km per uur. Een Poolse automobilist die 76 km reed waar 50 km is toegestaan moest de boete van euro 92,00 direct betalen. Van de 61 bestuurders die een blaastest moesten doen, had niemand (teveel) gedronken. Een bestuurder die in een niet apk-gekeurde auto reed, een bromfietser zonder achterlicht en een automobilist die onnodig mistlicht voerde, ontvingen ook een boete.

07:45-11:30 09-SEPT-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
30 km per uur te hard
Op de Kepplerstraat in Zaandam werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. De onopvallende radarauto registreerde een overtredingspercentage van 7,5 %. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur. Naast de vastgelegde snelheidsovertredingen, werd ook het kenteken van een auto genoteerd die bij een inhaalmanoeuvre over de doorgetrokken streep reed. Alle overtreders zullen binnen een paar weken een boete ontvangen.

13:00-14:30 09-SEPT-03
ASSENDELFT, PROV WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Vijftig km per uur te hard

Op de Guisweg in Zaandijk en op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) in Assendelft werd dinsdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen reed een bestuurder 130 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. De laagvlieger was een van de weinige hardrijders want op beide wegen hield het overgrote deel van de bestuurders zich keurig aan de snelheid. Op de Guisweg overschreed slechts een viertal automobilisten (0,8%) de snelheidslimiet en op Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen reed een tiental bestuurders te hard (2%) terwijl ruim zeshonderd voertuigen de radarwagen passeerden.

18:15 09-SEPT-03/01:00 10-SEPT-03
PURMEREND,GEDEMPTE WHERE / RIVIERENLAAN

Drankrijder zonder rijbewijs

Op de Gedempte Where in Purmerend werd dinsdagavond een 34-jarige Purmerender aangehouden. De man zat onder invloed achter het stuur van zijn auto (375 ug/l). Bovendien reed de man zonder rijbewijs, dit was vorig jaar tijdens een alcoholcontrole al ingevorderd. De man dacht dit feit achter te kunnen houden door een valse naam op te geven. De drankrijder kreeg een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Op de Rivierenlaan in Purmerend werd woensdagnacht een tweede drankrijder, een 44-jarige Purmerender, aangehouden. Agenten zagen de auto slingerend over de weg rijden. De bestuurder botste daarbij bijna tegen een geparkeerd staande auto. De ademanalyse wees uit dat de man behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. Hij had drie keer zoveel drank op als toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

01:30 10-SEPT-03
WORMERVEER, WESTERSTRAAT

Onder invloed

Op de Westerstraat in Wormerveer werd woensdagnacht een 35-jarige Wormerveerder aangehouden. De automobilist had ruim twee keer de toegestane alcohollimiet overschreden (490 ug/l). Dit resulteerde in een boete, een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal.


---- --