Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Vlees en vis is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

11-09-2003

Meester Stegeman snijdt in eigen vlees

Vleeswarenproducent Meester Stegeman (dochter van Sara Lee) heeft vandaag bekend gemaakt een kwart van de arbeidsplaatsen te willen schrappen. Dat zou tussen december 2003 en december 2005 moeten gebeuren. In totaal staan de banen van 250 werknemers op de tocht. Siward Swart, onderhandelaar van CNV Vlees en vis: "Ik wil gedwongen ontslagen voorkomen met een goed sociaal plan."

De vleeswarenproducent wil productielijnen verplaatsen, maar zal geen vestigingen sluiten (Wijhe, Deventer en Sint Michielsgestel). Volgens het bedrijf kunnen gedwongen ontslagen alleen beperkt worden als de productie stijgt en uiteindelijk ook wordt verkocht aan supermarkten. Daarnaast moeten de werknemers bereid zijn te verhuizen naar een van de andere locaties van het bedrijf. Swart wil naast het voorkomen van gedwongen ontslagen ook garanties voor het bemiddelen van werk naar werk (in- of extern). Voor die werknemers waar niets voor mogelijk is, wil Swart een goede financiële regeling.
Swart: "Deze reorganisatie-aankondiging bevat ook nog een open eind. Meester Stegeman wil op korte termijn een onderzoek naar de mogelijkheid om banen te schrappen bij de stafafdelingen van de productie (logistiek). Dat levert wellicht in januari opnieuw een slecht-nieuwsbericht op."

Nadere inlichtingen:

Siward Swart, onderhandelaar CNV Vlees en vis
0529 - 45 45 45
Nancy Abelskamp, persvoorlichter
030-6348348