Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente

van 10 september 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Bromfietscontrole

10 bromfietsers bekeurd bij controle

Rijssen

De Politie Twente, afdeling Rijssen, hield woensdagmorgen 10 september van 07.45 tot 09.15 uur een bromfietscontrole op de Molenstalweg in Rijssen. 9 bromfietsers kregen een proces-verbaal opgelegd omdat hun bromfiets was opgevoerd. Hoogst gemeten vermogen was 1,8 KW, terwijl slechts 0.5 KW is toegestaan. Verder werd er nog een bromfietser bekeurd omdat hij geen helm droeg. (bps: 03-119271)

Eenzijdig ongeval

Bromfietser raakt gewond bij eenzijdig ongeval

Hengelo

Een meisje uit Hengelo (leeftijd nog onbekend) reed woensdagmorgen 10 september omstreeks 08.20 uur met haar bromfiets op de Hasselerbaan in Hengelo. Zij ging onderuit nadat zij in de bocht in een slip was geraakt. Het meisje liep hierbij beenletsel op en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-119251)

Ter attentie van de redactie:

Vooraankondiging ondertekening convenanten

Op het hoofdbureau van Politie in Zwolle zal minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) maandag om 9.30 uur convenanten afsluiten met de politiekorpsen IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland. Deze convenanten zijn de vertaling voor de korpsen van de landelijke prestatie-afspraken die de ministers van BZK en Justitie in februari met het Korpsbeheerdersberaad maakten voor alle politiekorpsen. Dat de korpsbeheerders van deze drie regiokorpsen de convenanten in een gezamenlijke bijeenkomst ondertekenen, komt door de steeds intensievere samenwerking tussen de korpsen IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Twente.

U bent van harte uitgenodigd deze ondertekening bij te wonen. In de loop van de week zal aanvullende informatie over de bijeenkomst worden verspreid. Voor vragen kunt u zich wenden tot Wilma van Raalte, stafafdeling Communicatie 053-4555625.


---- --