Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (10/9)

Bergen op Zoom woensdag 10 september 2003

Diefstal uit auto

STEENBERGEN: Dinsdagnacht is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond in de Oranjewal. De dader heeft een ruitje ingeslagen om in de auto te komen. Uit de auto van het merk Rover is een digitale camera gestolen. Omstreeks 00:35 uur is de eigenaar wakker geworden van zijn autoalarm. Hij kon nog net vaststellen dat de dader met hoge snelheid is weggereden.

Verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Door de politie team Halsteren Bergen op Zoom-Noord en het verkeershandhavingteam Breda is woensdagmorgen een intensieve verkeerscontrole gehouden. De controles vonden plaats in de nabijheid van scholen. Er is specifiek gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en de bromfietshelm. Motorrijders haalden de overtreders uit het verkeer. In totaal zijn 150 voertuigen gecontroleerd. Elf bestuurders hebben een bekeuring gekregen. De controles vonden plaats bij de scholen aan de Noordster in Bergen op Zoom Noord, de Aanloop in de wijk Meilust, de Rode Schouw en de Biezenhof in Halsteren.
Verder zijn 10 bestuurders bekeurd voor het rijden door een rood verkeerslicht.
Op de Steenbergseweg in Halsteren zijn 50 bestuurders gecontroleerd. Negen personen kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen. Bij twee bromfietsers is een te hoog vermogen van hun bromfiets vastgesteld. Zij kregen eveneens een proces-verbaal.

Politie houdt twee fietsendieven aan

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond heeft de politie twee jongens van 14 en 15 jaar uit Bergen op Zoom aangehouden. Een oplettende getuige zag dat het tweetal op het Stationsplein probeerden een fiets te stelen en waarschuwde de politie. Na verhoor op het bureau zijn de jongens aan de ouders overgedragen. De Bergenaren worden doorgestuurd naar Bureau Halt.

Inbraken in auto`s

BERGEN OP ZOOM: Woensdagochtend is in de Antwerpsestraatweg in drie personenauto`s ingebroken. Een getuige heeft in de vroege ochtend gezien dat twee jongeren zich verdacht ophielden tussen geparkeerde auto`s en heeft dit bij de politie gemeld. Toen de politie arriveerde was het tweetal al verdwenen. Ter plaatse bleek dat er in drie auto`s was ingebroken. In alle gevallen is het portier van de auto aan de bovenzijde verbogen, waardoor de dader bij de vergrendeling van de auto kon komen. Uit de auto`s zijn de radio-/CD-spelers gestolen.

Politie houdt illegale vreemdeling aan

BERGEN OP ZOOM: Een 30-jarige man zonder vaste woon of verplijfplaats is dinsdagavond door de politie aangehouden. De man bivakeerde in een tentje aan de Boulevard. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Inbraak bouwkeet

SPRUNDEL: Woensdagnacht is ingebroken in een keet op de voormalige stortplaats in de Vorenseindseweg. De dader heeft de deur van het gebouw opengebroken om binnen te komen. Er zijn brandblussers gestolen. De gemeente draait op voor de schadepost.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ROOSENDAAL: Dinsdag hebben politiemensen van het drugsteam Courage en team Roosendaal-Bovendonk een hennepkwekerij ontmanteld. In een garagebox in de Ambrozijnberg werd een complete kwekerij aangetroffen met circa 100 planten. De planten en kweekmateriaal zijn in beslag genomen. De eigenaar van de garagebox, een 41-jarige inwoner van Roosendaal, heeft later op de dag op het bureau een verklaring afgelegd. De Roosendaler heeft een dagvaarding meegekregen.

Verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagochtend tussen 09:00 uur en 11:00 uur een verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats in de Burgemeester Prinsensingel. In totaal zijn 30 automobilisten gecontroleerd. Zeven bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden zonder het dragen van de autogordel.

Bron: Henk Snepvangers