Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen

Aangevraagde bouwvergunningen (artikel 41)


*Zandschulperweg 4, verbouwen van een berging
*Elsterstraatweg 47-49, uitbreiding woningen
*Elsterstraatweg 47, bouwen garage

*Industrieweg zuid 22b, verbouwen bedrijfspand/plaatsen luifel
-*Overstraat 37, uitbreiden snackbar

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
* Burgemeester Jhr. H. v.d. Boschstraat 40 te Amerongen, voor het bouwen van een garage. Reguliere bouwvergunning. Verzonden 28 augustus 2003.

* Burgemeester Jhr. H. v.d. Boschstraat 40 te Amerongen, voor het uitbreiden van de woning. Lichte bouwvergunning. Verzonden 28 augustus 2003.

* De Breelaan 5 te Amerongen, voor een deurkozijn met zijlicht op het perceel. Lichte bouwvergunning.
Verzonden 28 augustus 2003.

* Donkerstraat 15 te Amerongen, voor het plaatsen van twee dakkapellen. Lichte bouwvergunning.
Verzonden 28 augustus 2003.

* Dwarsweg 69 te Amerongen, voor een restauratie aan de Hallenhuisschuur. Reguliere bouwvergunning.
Verzonden 3 september 2003.

* Burgemeester Jhr. H. v.d. Boschstraat 37-37a te Amerongen, voor het verbouwen van de woning. Reguliere bouwvergunning. Verzonden 4 september 2003.

VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben sloopvergunning verleend voor:
* Prinses Beatrixlaan 5 te Amerongen, voor het slopen van een garage.

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

Zitting welstandscomissie

De welstandscommissie heeft zitting in het gemeentehuis van Veenendaal op de volgende dagen:* 22 september 2003

* 6 oktober 2003

* 20 oktober 2003

* 3 november 2003

* 17 november 2003

* 8 december 2003

* 15 december 2003

Omtrent de aanvang van de zitting wordt op de donderdag hiervoor voorafgaand de agenda door de secretaris van de welstandscommissie de te behandelen bouwplannen bepaald.
Voor nadere informatie kunt u bellen met het telefoonnummer 0343-469653.

HOORZITTING COMMISSIE BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN Datum: 24 september 2003
Aanvang vergadering: 20.00 uur
Bezwaarschriften:
20.00 uur: Tegen het besluit tot afwijzing van de aanvraag om urgentie (03.19)
20.30 uur: Tegen het besluit tot afwijzing van de financiële tegemoetkoming woningaanpassing (03.17)
21.00 uur: Tegen de hoogte van de eigen vergoeding voor het leerlingenvervoer (03.20)

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN
Door de heer J. van de Grift is een aanvraag om reguliere bouwvergunning ingediend voor het uitbreiden van de woning aan de Domineesteek 24 te Amerongen.
Bestemmingsplan
Het realiseren van het bouwplan is ingevolge het vigerende bestemmingsplan Amerongen Noord niet mogelijk, doordat de te realiseren aanbouw een diepte heeft van 3,3 meter en volgens de voorschriften een diepte van maximaal 3 meter is toegestaan.
Op grond van artikel lid 3 van de wet op de ruimtelijke ordening, juncto artikel 20 van het besluit op de ruimtelijke ordening is het college van burgemeester en wethouders bevoegd om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Het college is voornemens de genoemde vrijstelling te verlenen. Deze aanvraag ligt met ingang van maandag 15 september 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht op het gemeentehuis, met de mogelijkheid om schriftelijk dan wel mondeling
zienswijzen kenbaar te maken. De ingekomen zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

Themabijeenkomst
Op maandag 22 september 2003 is er een themabijeenkomst over het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp.
Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over wat dit beeldkwaliteitsplan precies inhoudt en hoe het in de toekomst vorm kan krijgen. U kunt mee discussiëren over hoe Amerongen in de toekomst met haar oude dorpshart
om zou kunnen gaan.

Op deze themabijeenkomst bent u van harte welkom. U krijgt de mogelijkheid met gemeenteraadsleden van gedachten te wisselen en vragen te stellen over het beeldkwaliteitsplan. Deze bijeenkomst is opiniërend.
Er worden nog geen besluiten genomen.

De themabijeenkomst vindt plaats op 22 september, vanaf 20.30 uur in de raadzaal.

Verkeersmaatregelen
Om de activiteiten van de Nationale Monumentendag en de Grietmarkt (13 september) zo veilig mogelijk te laten verlopen en verkeersoverlast te beperken, zullen enkele verkeersmaatregelen genomen worden. Zo zal er extra parkeergelegenheid zijn achter het kasteel en zullen bezoekers daar zoveel mogelijk naartoe verwezen worden. Op zaterdag zullen de Drostestraat, Gasthuisstraat en Margaretha Turnorlaan afgesloten zijn voor doorgaand verkeer vanwege de activiteiten op de Laan en bij het kasteel. Op de Drostestraat en Margaretha Turnorlaan zal om die reden dan ook een parkeerverbod gelden. In de avond zullen activiteiten plaatsvinden tussen Roode Leeuw, Andrieskerk en Buitenlust.
Op dat moment zal ook de Nederstraat gesloten zijn voor doorgaand verkeer. De maatregelen zullen niet langer geplaatst worden dan noodzakelijk en bewoners zullen hun woning kunnen blijven bereiken.

WEGAFSLUITING IVM WERKZAAMHEDEN

In de nacht van 18 september op 19 september 2003 worden er door Strukton railinfra werkzaamheden verricht aan een spoorwegovergang in de gemeente Amerongen. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Heuvelsesteeg, ter hoogte van de Parallelweg.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het noodzakelijk de overweg geheel af te sluiten voor het verkeer.
Hiertoe zullen de benodigde wegafzettingen worden geplaatst en zal er een omleidingsroute worden aangegeven via de
Parallelweg en de Spoorlaan.

De wegafsluiting vindt plaats (in de nacht van) donderdag 18 september 2003, vanaf 23.00 uur t/m vrijdag 19 september 2003, 07.00 uur.

Gebruikers van deze spoorwegovergang aan de Heuvelsesteeg wordt geadviseerd om op de genoemde data en tijden een alternatieve route te kiezen.