Gemeente Weert

10/09/2003

Ambitieus plan
Gemeente Weert maakt beleidsvisie sport en onderwijs

Een optimale spreiding van sport- en onderwijsvoorzieningen over de gemeente Weert, een goede bereikbaarheid van scholen en clubs, een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte: dat zijn onderwerpen die aan bod komen bij de ontwikkeling van de beleidsvisie op de sport- en onderwijsvoorzieningen. Een visie die verstrekkende gevolgen kan hebben voor scholen en sportverenigingen.

Op 3 juli heeft de Weerter gemeenteraad opdracht gegeven voor het ontwikkelen van een beleidsvisie op de sport- en onderwijsvoorzieningen. Deze beleidsvisie moet leiden tot "een adequate ruimtelijke invulling, een adequaat gebruik en een doelmatige spreiding" van sportaccommodaties en onderwijslocaties over Weert, Stramproy, Tungelroy, Altweerterheide, Laar en Swartbroek.

Andere partijen
Dat bij deze beleidsontwikkeling een groot aantal partijen is betrokken, is duidelijk. Het betreft namelijk niet alleen de sportverenigingen, de basisscholen en het voorgezet onderwijs. Ook het bedrijfsleven, de kinderdagverblijven, het peuterspeelzaalwerk en de buitenschoolse opvang worden bij de visie-ontwikkeling betrokken.

Openheid
Het spreekt dan ook voor zich vanaf de start van het project zorg te hebben voor een goede informatieverstrekking aan alle partijen. Bovendien krijgen de betrokkenen door middel van gesprekken en diverse informatie- en inspraakbijeenkomsten de mogelijkheid hun ideeën en suggesties kenbaar te maken. Openheid en transparantie zijn daarbij kernwoorden. Een eerste bijeenkomst wordt gehouden op maandag 22 september a.s. Wethouder M. Stokbroeks, van o.a. onderwijs en sport, zal dan een toelichting geven op achtergronden van de beleidsvisie en de manier waarop die ontwikkeld gaat worden. Ook worden plannen en ideeën gepresenteerd die in het traject worden meegenomen. De bedoeling is dat er eind december a.s. een concept-beleidsvisie ligt die in het eerste kwartaal van 2004 ter behandeling aan de gemeenteraad wordt aangeboden.