Veilig Amsterdam


Korpsbeheerders eens over voorwaarden voor afspraken over de veiligheid
10/09/2003 - De korpsbeheerders zijn gisterenavond met de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie tot een akkoord gekomen over het maken van afspraken over de politieprestaties in de komende jaren. De korpsbeheerders van de regionale korpsen, onder wie Cohen, stelden als voorwaarde dat wanneer de uitvoering van het veiligheidsbeleid stokt en de ambities van Rijk of regio in gevaar komen, het gesprek opnieuw wordt hervat.

De korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen hebben hun bereidheid herhaald om regionale afspraken te maken over de prestaties die de politie de komende jaren levert. Zij kwamen tot deze uitspraak in een overleg op dinsdagavond 9 september van het Korpsbeheerdersberaad met de ministers Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Donner (Justitie). In het overleg gaf vooral minister Donner aan dat de extra zaken die de politie aanlevert, niet zullen stagneren in de rest van de strafrechtketen, zoals Openbaar Ministerie en rechterlijke macht.

Via het convenant worden afspraken gemaakt over de inzet van de politie op lokaal en regionaal niveau. De Amsterdamse driehoek benadrukt echter ook dat afspraken gemaakt dienen te worden met andere partners in de veiligheidsketen. Alleen een ketenaanpak zal leiden tot een substantiële verbetering van de veiligheid.

De leden van de Driehoek; Leo de Wit, Job Cohen en Jelle Kuiper