Gemeente Den Helder

10-09-2003 Jongerenadviesraad: verslag commissie Educatie, Sport & Cultuur Op initiatief van raadslid mevrouw N. Burger worden de leden van de JAR per tweetal begeleid worden door commissieleden, om vervolgens mee te doen aan een heuse commissievergadering. Daar kunnen ze natuurlijk ook hun zegje doen over onderwerpen die jongeren aangaan. Op12 juni 2003 was de JAR aanwezig bij de vergadering van de commissie Educatie Sport en Cultuur, zoals bij elke commissievergadering. Maar eerst de voorbereiding.

De JAR leden (Daniëlla en ikzelf) gingen samen met leden van de commissie de leeskamer in om stukken te lezen. Dit alles gebeurde in het stadhuis en zo krijg je nog eens dingen te zien die je normaal gesproken niet ziet.

De leeskamer staat vol met zogenaamde 'achterliggende stukken'; stukken die met een agendapunt te maken hebben maar die niet tussen de stukken voor de vergaderingen liggen. Dit klinkt heel ingewikkeld allemaal maar het is eigenlijk heel simpel: als je een onderwerp nog niet snapt of er nóg meer over wilt weten, pak je gewoon de achterliggende stukken.

Dan de vergadering zelf. De pers was ook aanwezig, en ik mocht op de foto met m'n vader onder het motto Vader en Zoon in de politiek. Na nog wat mededelingen van de voorzitter (de heer Boskeljon) begon de vergadering.

Als ik aan een vergadering denk waaraan verschillende politieke partijen meedoen, denk ik vaak aan rivaliteit, maar dat viel hartstikke mee. Sterker nog, iedereen was juist erg aardig tegen elkaar, want ze willen uiteindelijk toch allemaal hetzelfde: het beste voor de stad. De vergadering was hartstikke leuk, en er was nog veel stof om over na te praten.

Op het moment dat ik dit stuk schrijf zijn bijna alle JAR leden al geweest, en aangezien het bedoeld was als eenmalig leerproces, zullen dit de laatste vergaderingen zijn die de JAR bijwoont.

Tenzij..

Kan iemand niet precies hetzelfde initiatief als Mevrouw Burger voorstellen? We vinden het namelijk veelste leuk!

Kevin
kevin@jardenhelder.nl