Gemeente Den Helder

10-09-2003 Gemeente, Libéma, Willemsoord B.V. en eigenaars Rialto eens over aankoop bioscoop
De gemeente Den Helder, Willemsoord B.V., Libema en de eigenaars van bioscoop Rialto aan het Julianaplein zijn het eens: de gemeente koopt het pand waarin de
bioscoop is gevestigd. Hiermee is een bedrag van 525.000 euro gemoeid. De bioscoop is op 28 september voor het laatst geopend.

De heren Weber, eigenaars van Rialto, hebben de bioscoop te koop aangeboden omdat zij niet verwachten het renderend te kunnen exploiteren wanneer de nieuwe meerzalenbioscoop op de Oude Rijkswerf Willemsoord open gaat. Het zakelijke geschil dat hierover is gerezen, heeft zich ook uitgestrekt tot de bouwvergunning die de gemeente aan Willemsoord B.V. voor de (ver)bouw van gebouw 51 op het Oude Rijkswerfterrein tot een meerzalenbioscoop heeft verleend.

Aanleiding tot de onderhandelingen tussen de partijen was het ontbreken van een zogenaamde milieu effectrapportage bij de verleende bouwvergunning voor de (ver)bouw van gebouw 51 op het Oude Rijkswerfterrein tot een meerzalenbioscoop. Het ontbreken van een dergelijke rapportage had wellicht kunnen leiden tot vernietiging van de bouwvergunning.
Ook heeft de onzekerheid die in het zakelijke geschil een rol heeft gespeeld, er toe geleid dat de gemeente en de ontwikkelaars van Cape Holland, treasurepark' willen dat er een milieu effectrapportage voor het gehele te realiseren themapark komt.

Zondag 28 september is de laatste draaidag van de bioscoop, met als slotvertoning de film "Pirates of the Caribbean".