Bureau Drechtsteden


Persbericht

Wonen naar eigen wens in regio
Drechtsteden onderzoeken mogelijkheden particulier opdrachtgeverschap

De Bestuurlijke Commissie Wonen en Stedelijke Vernieuwing neemt donderdag 20 februari aanstaande een beslissing over instrumenten voor het bevorderen van het particulier opdrachtgeverschap in de Drechtsteden 2005 - 2010.
In oktober 2002 reageerde de commissie al positief op een tussentijdse beleidsnotitie met algemene voorstellen om mogelijkheden voor zelfbouw door particulieren te vergroten. Nu moet worden onderzocht hoe vraag en aanbod voor het uitgeven van vrije kavels aan particulieren gestimuleerd kan worden in de regio.

Regionaal beleidsplan
Bedoeling is om in het derde kwartaal van dit jaar op basis van de uitkomsten van het onderzoek een definitief regionaal programma vast te stellen. Tot die tijd onderzoeken de gemeenten de kansen en belemmeringen voor het particulier opdrachtgeverschap op de potentiële locaties (zoals Stadswerven, en Gezondheidspark in Dordrecht, Oostpolder en Land van Matena in Papendrecht, Baanhoek West en Oost in Sliedrecht en De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht).

Als het definitieve beleid van de regio met betrekking tot particulier opdrachtgeverschap eind 2003 wordt vastgesteld, zullen de inwoners van de Drechtsteden geïnformeerd worden over de exacte locaties en de loketten waar zij terecht kunnen met vragen.
Met de invoering van dit beleid werkt de regio aan de opdracht van het rijk die stelt dat vanaf 2005 minimaal eenderde van de bouwopgave in opdracht van woonconsumenten zelf tot stand moet komen. Eenzelfde ambitie is opgenomen in de 'Intentieafspraken Verstedelijking tot 2010 Provincie Zuid Holland en het stedelijk gebied Drechtsteden'.