Politie Noord- en Oost Gelderland

Berichten Apeldoorn, 10-9-2003 middag

Ondanks het feit, dat de bewoners hun woning hadden voorzien van goed hang- en sluitwerk hebben dieven vannacht kans gezien om een laptop en een portemonnee met geld en pasjes uit de woning te stelen. Het was geen moeilijke klus want men was vergeten de deur op het nachtslot te doen! De dieven hebben kennelijk kunnen flipperen en zo blijkt maar weer, dat je wel goede sloten kunt aanbrengen, maar dan moet je ze wel op slot doen!

De politie stelt een onderzoek in naar een automobilist dien vanmorgen een 29-jarige Apeldoornse op de fiets aanreed en na een kort babbeltje wegreed. Het ongeluk gebeurde omstreeks 07.05 uur op de Stadhoudersmolenweg, waar de man de vrouw aanreed. Hij stapte nog wel uit, maar wilde niet wachten, omdat hij volgens de verklaring van de vrouw naar z'n werk moest. Gelukkig had de vrouw het kenteken genoteerd. Een dokter constateerde, dat de vrouw een behoorlijke bloeduitstorting aan haar been had opgelopen. De politie merkt op, dat men bij een aanrijding de verplichting heeft om de gegevens uit te wisselen. Rijdt men een geparkeerdstaande auto aan, dan dient men ook z'n identiteit kenbaar te maken. Verstandig is om in dergelijke gevallen een melding bij de politie te doen, omdat briefjes achter ruitenwissers nog wel eens willen verdwijnen.

Vanmorgen werd aan de Jachtlaan een verkeerscontrole gehouden. Sommige bestuurders dachten slim te zijn om aan de controle te ontkomen en reden de Gunninglaan in. Helaas voor hen stond ook hier politie. 13 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. De politie controleert extra op deze draagplicht omdat met een gordel het aantal ongevallen met letsel geringer is.

Een 42-jarige Apeldoornse veelpleger is bij een supermarkt op de Imkersplaats tegen de lamp gelopen toen hij 2 pakken waspoeder trachtte te stelen. Hij is door personeel aangehouden en aan de politie overgedragen. Gezien zijn status als veelpleger is hij in verzekering gesteld en wordt hij voorgeleid voor de officier van justitie in Zutphen.

Twee Apeldoornse vrouwen zijn de dupe geworden van dieven die het in een supermarkt op hun portemonnee hadden voorzien. De politie kreeg een melding van een 73-jarige Apeldoornse die, omstreeks 10.15 uur bij een supermarkt aan de Talingweg haar portemonnee kwijt raakte. Een uurtje later was een 65-jarige Apeldoornse bij een supermarkt aan de Auroralaan het slachtoffer. In beide gevallen werden de vrouwen afgeleid door een man.In het eerste geval vroeg hij wat er in een vleespakket zat en bij de tweede vroeg hij naar de gebruiksaanwijzing van een artikel. Hierbij werd de vrouw in het Duits aangesproken en vond zij het vreemd, omdat de gebruiks-aanwijzing ook in het Duits op het potje stond. Bij de kassa waren beide vrouwen hun portemonnee kwijt.

De politie heeft een 26-jarige Bulgaar ingesloten die met zijn vrouw en kind illegaal in Apeldoorn verblijven. Vanmorgen kreeg de politie een tip dat er in de Parkenbuurt briefjes in brievenbussen werden gegooid, waarbij de man zich voor werkzaamheden aanbood. Bij controle bleek de man al eerder uit Nederland te zijn verwijderd. Zijn vrouw en kind verbleven ook in Apeldoorn, maar zij zijn niet ingesloten. Het drietal zal binnenkort uit Nederland verwijderd worden.

Einde berichten

Anton de Ronde 055- 5482050