Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/9)

Oosterhout, woensdag 10 september 2003

Chauffeur rijdt door na aanrijding
WERKENDAM: Een 53-jarige inwoner uit Dussen is door de politie bekeurd omdat hij na het veroorzaken van een aanrijding, de plaats van het ongeval had verlaten. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 9 september 2003 aan de Biesboschhaven Zuid te Werkendam. Hij reed met zijn vrachtauto een geparkeerde personenauto aan. De personenauto liep daarbij een ontzet linker voorwiel en een beschadigde spiegel op. De klap van de botsing was in een nabij gelegen café te horen. Bezoekers gingen achter de veroorzaker aan en informeerden de politie. Omdat er op de plek van de aanrijding een wieldop en ook glasscherven van de buitenspiegel van de vrachtauto werden teruggevonden, was het bewijs snel geleverd.

Brommer gestolen
WIJK EN AALBURG: In de loop van dinsdag 9 september 2003 werd aan de Kromme Nol een scooter gestolen. De politie nam een aangifte op van de gedupeerde scholiere. Het gaat om een grijze Yamaha voorzien van het verzekeringsplaatje DWV-632.

Scooterrijder botst met fietser
WIJK EN AALBURG: Op 9 september omstreeks 14.15 uur, vond er een aanrijding plaats aan de Polstraat te Wijk en Aalburg. Een bestuurder van een scooter passeerde een groepje fietsers. Hierbij raakte hij een van de fietsers. Beiden kwamen daardoor te val, waarbij de bestuurder van de scooter 3 maal over de kop sloeg en in de heg langs de weg belandde. Allebei de betrokkenen raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis De fietser had licht beenletsel en de bestuurder van de scooter rugletsel. De fietser betrof een 17-jarige inwoner van Herpt. De scooterrijder is een 17-jarige jongen uit Wijk en Aalburg.

Bonnen bij snelheidscontrole
RIJSWIJK (NB): Door de politie werd in Rijswijk (NB) op de veldweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden 7 bestuurders bekeurd omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Op de Rijksstraatweg te Sleeuwijk werd ook op snelheid gecontroleerd. Hier werden 4 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid was hier 60 km/u. De controle is gehouden tijdens de ochtendspits van woensdag 10 september.

Fietsendieven aangehouden
LOON OP ZAND: Op woensdagnacht 10 september kreeg de politie rond 04.10 uur een melding dat er fietsen werden gestolen op de Hertog van Brabantweg. De daders waren weggereden in een personenauto. Onderweg kwam de politie een auto tegen die voldeed aan het signalement van de vluchtauto. De auto werd tot stoppen gedwongen. De politie trof in de auto drie fietsen aan en hield de twee inzittenden aan. Het gaat om twee mannen, respectievelijk 36 en 34 jaar oud en allebei afkomstig uit Sprundel. Uit onderzoek bleek dat de twee mannen de twee fietsen uit een tuin en een fiets uit een schuur van een woning aan de Hertog van Brabantstraat hadden weggenomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
DONGEN: In een Dongense drogisterij is een winkeldievegge op heterdaad betrapt toen zij winkeldiefstal pleegde. Het personeel droeg de gearresteerde vrouw over aan de politie. De vrouw is 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is Nederland. Ze had vermoedelijk voor 5,95 aan cosmetica gestolen. Zij kreeg een boete opgelegd die zij direct betaalde. Na verhoor is zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Ze zal waarschijnlijk worden uitgewezen.

67 bekeuringen voor te hard rijden
GEMEENTE DRIMMELEN: Op dinsdag 9 september werd een drietal snelheidscontroles gehouden in de gemeente Drimmelen. Locatie: Terheijden, Zeggelaan (max.snelheid 50 km/u) Tijdstip: van 09.05 uur tot 11.05 uur
Aantal passanten: 302
Aantal overtreders: 10
Hoogste snelheid: 73 km/u
Bijzonderheid: een bromfietser met 58 km/u
Locatie: Helkant, Kerkdijk (30 km-zone)
Tijdstip: van 11.25 uur tot 12.55 uur
Aantal passanten: 172
Aantal overtreders: 36
Hoogste snelheid: 49 km/u
Bijzonderheid:een bromfietser met 56 km/u
Locatie: Made, Drimmelenseweg (max.snelheid 50 km/u) Tijdstip: van 13.40 uur tot 15.40 uur
Aantal passanten: 369
Aantla overtreders: 21
Hoogste snelheid: 79 km/u
Bijzonderheid: 2 brommers met respectievelijk 57 / 63 km/u.

Computerapparatuur gestolen
WAALWIJK: Afgelopen nacht (10 sept. 2003) is er ingebroken bij een bedrijf aan de professor Eykmanweg. Door een ruit te vernielen, verkregen de daders toegang tot het bedrijf. Wat er is weggenomen is nog niet exact bekend. In ieder geval mist men computerapparatuur. De technische recherche stelde een onderzoek in.

Diefstal uit bedrijf
WASPIK: Ook een bedrijf aan de Blokenweg in Waspik kregen afgelopen nacht (10-09-2003) ongewenst bezoek. Door het vernielen van een ruit heeft men toegang verkregen tot een kantoorruimte. Vermoedelijk is hier niets weggenomen. De technische recherche stelde ook hier een technisch sporenonderzoek in.

Politie rolt wietplantage op
DORST: De politie ontmantelde woensdagmiddag 10 september een hennepkwekerij in de Bavelstraat. De kwekerij was gevestigd in een loods achter een woning. In de wietplantage vond de politie 1.661 hennepplanten. Op basis van anonieme tips was de politie de hennepkwekerij op het spoor gekomen. Alle planten en overige onderdelen van de installatie zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een aantal henneptopjes is bemonsterd om te onderzoeken op kwaliteit. Het vermoeden bestaat dat er buiten de elektriciteitsmeter om, stroom afgetapt werd. Dit wordt nog nader onderzocht. De politie heeft de eigenaar van de kwekerij nog niet kunnen traceren.

Bron: Jeroen Steenmeijer