FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten verbaasd over ontslagen Meester Stegeman

FNV Bondgenoten heeft verbaasd gereageerd op de aangekondigde reorganisatie bij Meester Stegeman in het oosten van het land. Er moeten 210 arbeidsplaatsen verdwijnen, ongeveer 25 % van het totaal. Het bedrijf wil dat vooral door het schrappen van uitzendkrachten doen, maar FNV Bondgenoten betwijfelt of dat mogelijk is. Bestuurder Wiel Brand : 'In ieder geval moeten gedwongen ontslagen van tafel gezien de kabinetsplannen met betrekking tot werklozen. Wij zullen ons maximaal inzetten om ervoor te zorgen dat iedere boventallige werknemer een gelijkwaardige baan krijgt.'
Daarnaast heeft de bond twijfels over de gekozen strategie om het marktaandeel te vergroten door zich te richten op een kleiner aantal klanten. Met een kwart minder personeel het markt aandeel vergroten vergt nogal wat.
De Ondernemingsraad gaat nu allereerst het nut en de noodzaak van de reorganisatie bekijken. FNV Bondgenoten buigt zich over de gevolgen van de voorgenomen maatregelen en houdt zich bezig met de vraag of er een werkbare organisatie overblijft.

Meer informatie:
Wiel Brand, bestuurder FNV Bondgenoten

0570-512148 of 06-53417444

10 sep 03 16:35