Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

10 september 2003

Politiek verovert internet!

Na een bewogen politiek jaar blijkt dat burgers zich in toenemende mate interesseren voor de politiek. De burger wil beter en op een frequentere basis geïnformeerd worden. Reden te meer voor een centrale omgeving waar de burger een divers politiek aanbod geserveerd krijgt en 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht kan voor alle informatie omtrent de politiek.

Op MSN, Wanadoo en Zon is sinds kort het Politiek Online Magazine te vinden. Het is het eerste politieke magazine op de Nederlandse portals. Dit online magazine is tot stand gekomen in samenwerking met Politiek Online en TDC Lighthouse.

Dit nieuwe medium biedt de burger informatie uit eerste hand van en over politieke partijen, ministeries en maatschappelijke organisaties. Deelnemende partijen vormen zelf de redactie en publiceren rechtstreeks in het magazine van de portals op het door hun gekozen moment. De bezoekers van het magazine krijgen de kans om te participeren en direct hun reacties te geven op de deelnemende portals. Zo komen burger en politiek met elkaar in contact in het politiek magazine van MSN, Wanadoo en Zon en bepalen samen het onderwerp van gesprek, zonder tussenkomst van derden.

Door deelname van MSN, Wanadoo en Zon wordt 60% van alle internetgebruikers bereikt.

Het magazine is te zien op de volgende websites:


· MSN: www.msn.nl/samenleving


· Wanadoo: http://politiek.wanadoo.nl


· Zon: www.zonnet.nl/politiek

Noot voor redactie,