Gemeente Amstelveen

Extra wasdag waswagen

Duimen omhoog voor de waswagen!
Afgelopen zaterdag was geen gewone zaterdag voor medewerkers van de afdeling afvalbeheer van de gemeente. De hele dag zijn zij in de weer geweest om iets extra´s te doen voor bewoners die klachten hadden over hun niet of slecht gewassen duocontainer. De medewerkers kijken terug op een geslaagde dag, niet in de laatste plaats door de opgestoken duimen van bewoners.

De medewerkers hebben de hele dag duocontainers geleegd en gewassen van mensen die zich bij de gemeente hadden gemeld. Tijdens de extreem warme periode deze zomer, kreeg de afdeling afvalbeheer te kampen met een slecht functionerende waswagen. Deze auto zit vol met technische hoogstandjes en helaas bleken deze de afgelopen zomer kwetsbaar te zijn. Veel mensen belden dan ook de Servicelijn om te melden dat hun duocontainer niet of slecht was gewassen. Met de hoge temperaturen zorgde dat voor stinkende bakken. Om de pijn iets te verzachten, hebben medewerkers van afvalbeheer deze actie opgezet. Alle bewoners die melding hadden gemaakt van hun stinkende duocontainer, hebben een brief gekregen van de gemeente waarin stond hoe ze zich konden opgeven voor deze actie. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt!

Het is voor de waswagen normaliter niet mogelijk om routes in te halen, omdat de auto van maandag tot en met vrijdag staat ingepland. De gemeente heeft maar één waswagen rijden en ook elders in het land is niet zomaar een vergelijkbare auto beschikbaar. Als er storingen optreden betekent dat dus voor een aantal straten dat de maandelijkse wasbeurt komt te vervallen.