10/9 Den Bosch

's-Hertogenbosch 10-9-2003 -

KRAKERS WERPEN BARRICADE OP, s-Hertogenbosch

Woensdagmorgen hebben krakers van een pand aan de Postelstraat in s-Hertogenbosch op straat een barricade opgeworpen. De politie heeft de straat uit veiligheidsoverwegingen afgezet. M.b.t. het pand, dat reeds meerdere jaren is gekraakt heeft de rechter kortgeleden een uitspraak gedaan dat het pand ontruimd kan worden. Het vonnis was echter nog niet aan de krakers betekend. De politie heeft bemiddeld tussen de eigenaar en de krakers. Uit het overleg is vast komen te staan dat de barricades kunnen worden opgeruimd en dat de eigenaar binnenkort de mogelijkheid krijgt het pand te inspecteren. De krakers hebben aangegeven dat zij het pand vrijwillig verlaten op het moment dat de eigenaar daadwerkelijk met werkzaamheden aanvangt. De Postelstraat is tot ongeveer 14.00 uur afgesloten geweest.

DRUGS IN WONING AANGETROFFEN, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is in een woning aan de Kastanjestraat in s-Hertogenbosch een 47-jarige inwoner uit Vught aangehouden als verdacht van het dealen in harddrugs. In de woning trof de politie bijna een kilo drugs en vermoedelijk van diefstal afkomstige rookwaren aan. De man is aangehouden en inverzekeringgesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen in deze zaak worden verricht.

VLIJMENAAR AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING, Vlijmen

Dinsdagavond is op het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling van een ruit. Een getuige zag de man een steen tegen een ruit van een bedrijfspand gooien, waardoor een grote ster ontstond. De gewaarschuwde politie hield de Vlijmenaar aan.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN, S-Hertogenbosch

Van dinsdag op woensdag is een 19-jarige inwoner uit Nijmegen aangehouden voor een auto-inbraak. De man wordt ervan verdacht op 20-juni jl. op de Van Tuldenstraat in s-Hertogen-bosch te hebben ingebroken in een geparkeerde auto. Uit het voertuig werden o.a. een GSM en een geldbedrag van enkele tientallen Euros ontvreemd. De man is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is aan de Ploossche Hof in s-Hertogenbosch een 30-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling van een 28-jarige plaatsgenoot. Agenten zagen de verdachte op het slachtoffer zitten en slaande bewegingen maken. Achteraf bleek dat de verdachte het slachtoffer voor iemand anders had aangezien met wie hij een meningsverschil had. Het slachtoffer liep lichte verwondingen in zijn gezicht op. De verdachte is aangehouden en na verhoor op het bureau weer heengezonden.

BELEDIGING, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is een 29-jarige inwoonster uit s-Hertogenbosch op de Stationsweg in haar woonplaats aangehouden voor belediging. De vrouw had haar auto op het trottoir geparkeerd en kreeg daarvoor een bekeuring. Zij werd daarover zo kwaad dat zij de medewerkers van Stadstoezicht beledigde. Zij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.