Gemeente Woudrichem

25/08/2003
Bestemmingsplan Postweide 2 te Woudrichem
Inspraak- en informatiebijeenkomst op 10 september in het gemeentehuis

Om ook in de toekomst woningen te kunnen bouwen heeft Woudrichem behoefte aan uitbreidingsmogelijkheden. Om deze reden is het bestemmingsplan Postweide 2 -2003 opgesteld. Dit heeft betrekking op het gebied, dat ligt tussen, globaal de huidige wijk Postweide en de Veldweg en aan de wetzijde wordt begrensd door 't Rond en de Almkerkseweg. Het gaat om een gebied met een omvang van ongeveer 12 ha. Het is een voorlopige afronding van de kern Woudrichem voor de komende tien jaar.

Inhoud
Het plan biedt ruimte aan ongeveer 170 woningen. Uitgangspunt is geweest, dat ruimte gecreëerd moet worden voor woningen waaraan ook daadwerkelijk behoefte bestaat. Het plan voorziet daarom in de bouw van diverse categorieën en typen woningen. De uitgifte van kavels en woningen is in dit stadium echter nog niet aan de orde. Duurzaamheid en sociale veiligheid staan ook hoog in het vaandel. Kortom: het gemeentebestuur heeft zich tot doel gesteld er een hoogwaardige wijk van te maken waar het prettig wonen is. Dit komt ook tot uiting in de manier hoe met het groen in de wijk wordt omgegaan en de overgang naar het aansluitend landelijk gebied vorm wordt gegeven. Bij het plan hoort ook een beeldkwaliteitsplan. Dit is richtinggevend voor de architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Ook hiermee wordt beoogd de kwaliteit van de wijk te versterken.

In het bestemmingsplan is ook ruimte gereserveerd voor een te bouwen nieuwe openbare basisschool, een kindercentrum en een woonzorgcomplex. Ter hoogte van het tankstation wordt de bouw van dienstverlenende bedrijven mogelijk gemaakt.

Karakter van het plan
Een gedeelte, het noordelijke deel, is opgezet als een gedetailleerd bestemmingsplan op basis waarvan direct een bouwvergunning kan worden afgegeven. Binnen dit gebied kunnen tot 2005 85 woningen worden gebouwd. Het overige deel is een zogenaamd globaal plan waarin de hoofdlijnen vastgelegd zijn, die door burgemeester en wethouders via één of meer afzonderlijk plannen uitgewerkt moeten worden. Hierdoor is het mogelijk slagvaardig in te spelen op gewijzigde omstandigheden op de woningmarkt bijvoorbeeld. Voor het totale plangebied is wel een verkavelingsplan opgesteld waarin aangegeven wordt hoe op basis van de huidige inzichten en behoeften het eindbeeld van de wijk er uit zal zien.

Inspraak en informatie
Het voorontwerp van het bestemmingsplan kan van 1 tot en met 26 september 2003 door iedereen tijdens kantooruren worden ingezien op afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu van het gemeentehuis. U kunt het plan ook downloaden. Bovendien is er op woensdag 10 september 2003 een inspraak- en informatieavond in het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is dan hartelijk welkom. Het plan zal worden toegelicht, terwijl er ook ruimschoots gelegenheid is erop te reageren. Dat kan ook schriftelijk en wel gedurende de periode, dat het plan kan worden ingezien. De reacties moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Woudrichem, Postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Vervolgens zal worden bezien of de reacties aanleiding geven het plan te wijzigen. Na deze inspraakronde wordt nog de mogelijkheid geboden zienswijzen in te dienen bij de gemeenteraad.

(downloadgrootte 113 kb)

(downloadgrootte 6866 kb)
waarschuwing: dit is een groot bestand, het downloaden van dit bestand neemt enige tijd in beslag.