Ingezonden persbericht


Woensdag 10 september 2003 St. Joriskerk-Amersfoort
Uniek Gala CONCERT

Op woensdag 10 september 2003 zal de Joriskerk in Amersfoort het decor vormen voor een groots Gala Concert dat wordt georganiseerd ter gelegenheid van de afsluiting van al de feestelijke gebeurtenissen rondom het 25-jarig jubileum van de Christelijke Platenmaatschappij De Bazuin uit Stroe en Putten.

Aan dit feestelijke concert zullen deze avond veel bekende artiesten en gezelschappen hun medewerking verlenen. Als instrumentalisten zijn aanwezig het bekende trompettistenduo Arjan & Edith, de fluitist Kees Alers en de hoboïste Yta van der Zwaag. Bijzonder is de medewerking van het Groot Nationaal Strijkorkest o.l.v. dirigent Bert Moll. Dit geweldige strijkorkest heeft in haar relatief korte bestaan reeds vele producties op haar naam staan en deze prestaties worden nu reeds door een groot publiek enorm gewaardeerd. André van Vliet, Pieter Heykoop en André de Jager zijn aanwezig om in diverse uitvoeringen hun virtuositeit op het bekende en grote Faber-orgel van de Joriskerk ten gehore te brengen.

Uniek van deze avond is de aandacht welke gegeven zal worden aan het opkomend, jonge, muzikale talent. Er zullen deze avond twee zeer getalenteerde jonge mucisi voor het voetlicht treden. Mihai Puscoiu, een 17-jarige, van Roemeense afkomst, rasechte panfluitist zal samen met het Groot Nationaal Strijkorkest diverse werken laten horen welke speciaal gearrangeerd zijn voor panfluit en orkest. Hendrik Jan van der Heiden is het tweede jonge talent dat zijn opwachting maakt. De in Indonesië geboren Hendrik Jan wordt nu reeds de tweede Wibi genoemd. Zijn pedagoog is de bekende musicus Klaas Jan Mulder, welke eveneens aan De Bazuin verbonden is en onlangs een nieuw 5-jarig contract tekende. Volgens Mulder is Hendrik Jan het grote talent van de toekomst, die velen nu nog niet kennen of ontdekt hebben, maar als ze zijn spel gehoord hebben daaraan een onuitwisbare indruk zullen bewaren. Met Het Groot Nationaal Strijkorkest maakte hij nu reeds opnamen voor zijn nieuwe album van bekende liederen, hymnen en klassieke themas. Een repertoire wat breed gewaardeerd zal worden. De nieuwe albums Impressions en Expressions van de twee jonge talenten Mihai en Hendrik Jan zullen tevens deze avond gepresenteerd worden aan het publiek.

Een extra feestelijke bijdrage is de medewerking van het uit 150 leden bestaande bekende gemengde koor Deo Juvante uit Huizen. Het koor vierde onlangs haar 50-jarig jubileum en is in de loop der jaren niet meer weg te denken in de koorwereld. Samen met de sopraan Marjo van Someren zal dit ongetwijfeld een muzikaal hoogtepunt van de avond zijn. Met al deze voorhanden zijnde ingrediënten belooft het een geweldige muzikale happening te worden en zal het voor dirigent Bert Moll een uitdaging zijn om een zo afwisselend programma te brengen. Vanwege de te verwachten belangstelling is het nu reeds mogelijk kaarten te reserveren onder telefoonnummer . Aanvang concert 20.00 uur terwijl de deuren van de kerk open zullen gaan om 19.15 uur. Toegang slechts Euro 3.50

WE HOPEN TOT ZIENS OP DEZE AVOND!

http://www.de-bazuin.com