NAT. COMITE VAN DE OUDEREN

Oudere mannen blijken minder sexy dan oudere vrouwen

Oudere mannen blijken minder sexy dan oudere vrouwen 50 plus vrouwen reageren massaal op oproep Sexy 50 Plus Verkiezing

Tot 15 september 2003 kunnen vijftig-plus vrouwen én mannen met lef, uitstraling en karakter zich inschrijven voor de Sexy 50 Plus Verkiezing. Sinds de oproep hebben in vier weken tijd vooral vrouwen massaal gereageerd. Tot op heden reageerden van de ruim 400 inzendingen slechts 5 % mannelijke 50 plussers. Daarmee blijken zij aanmerkelijk meer verlegen te zijn dan oudere vrouwen.

Op 24 september 2003 vindt in de Jaarbeurs te Utrecht tijdens de 50+ Beurs de finale plaats. Algemeen wordt aangenomen dat mannen naarmate ze ouder worden, meer sexy zijn dan vrouwen van gelijke leeftijd. Sean Connory (73 jaar)is het levende voorbeeld. Tot op heden is de reactie echter nog mager. Mannen met sex-appeal worden daarom nadrukkelijk gevraagd te reageren.

Aanmeldingen met een persoonlijke beschrijving en duidelijke portretfoto zijn te richten aan:
Sexy 50 Plus, Postbus 1999, 6801 BZ Arnhem. Of digitaal naar beurs@seniorweb.nl

Campagne tegen negatieve beeldvorming

De Sexy 50+ Verkiezing bindt de strijd aan tegen de negatieve beeldvorming rond ouder worden. Ook niet tevreden hoe plussers vaak in beeld worden gebracht op tv en in tijdschriften? Bent u ook overtuigd van de mogelijkheid van een beter, meer reëel beeld van de uitstraling en levenslust van actieve plussers? Dan is meedoen aan de Sexy 50+ Verkiezing het antwoord!

Het gaat erom op een andere wijze na te denken over, of te kijken naar ouderen en ouder worden. Ook na je 50-ste ben je nog actief, betrokken bij de maatschappij, mooi en uitdagend.
Bij de verkiezing gaat het heel duidelijk dus niet om het meest strakke vel, de meest ronde vormen, de meest slanke verschijning of het blondste haar. Het gaat om de uitstraling, de zelfverzekerde blik, de look van 'Ik ben er en ik doe nog mee', de sex appeal die ook bij plussers vanzelfsprekend aanwezig is, maar waar nog wel eens lacherig om wordt gedaan.

Wie bepaalt de winnaar?

Het publiek is de jury! Vanaf 16 september zullen de finalisten op de website www.model50plus.nl getoond worden. Tijdens de opening van de 50+ Beurs op 24 september 2003 zullen de winnaars op bijzondere wijze gepresenteerd worden.

Wie kan meedoen?

In principe kunnen alle vrouwen én mannen van 50 jaar en ouder meedoen. We zijn dus op zoek naar een vrouw én man met sex appeal die de kracht van de huidige plusser durft uit te stralen en onder woorden weet te brengen in de media!

Wie organiseert de Model 50 Plus Verkiezing?

De 50+ Beurs organiseert deze verkiezing. De 50+ Beurs is 's werelds grootste evenement voor ouderen en wordt voor de elfde keer voor ruim 100.000 actieve plussers georganiseerd van 24 t/m 28 september in de Jaarbeurs te Utrecht onder auspiciën van het Comité Nationale Dag van de Ouderen.

Heeft u verdere vragen? Kijk op onze website www.model50plus.nl, www.50plusbeurs.nl of bel 026 - 3779734.