Friesland Coberco Dairy Foods

Arie Aalberts (51), voorzitter van het Bestuur van Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën U.A. heeft besloten in de Algemene Vergadering van 17 december 2003 af te treden. Hij treedt dan ook terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Friesland Coberco Dairy Foods.

Het melkveebedrijf van Aalberts heeft onlangs de melkleveranties gestopt. De statuten schrijven voor dat bestuursleden actieve melkveehouders moeten zijn. De heer Aalberts wil met zijn aftreden duidelijkheid verschaffen in de toekomstige samenstelling van het coöperatiebestuur.
Met het oog op de continuïteit, draagt de heer Aalberts vanaf heden zijn taken over aan de vice-voorzitter van het Bestuur, de heer Sybren Attema. Het Bestuur van de coöperatie beraadt zich over de opvolging van de heer Aalberts en komt in de Algemene Vergadering van 17 december 2003 met een voordracht.

De heer Aalberts is sinds 1997 lid van het Bestuur van Coöperatie De Zeven Provinciën U.A. en sinds 1999 is hij voorzitter. Daarvoor was hij sinds 1991 bestuurslid en tevens voorzitter van FRIESLAND (Frico Domo) Coöperatie B.A. een van de rechtsvoorgangers van Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën U.A.

Arie Aalberts is een bijzonder voorzitter geweest: bezielend en vernieuwend. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de coöperatie en de onderneming. Raad van Commissarissen, Concerndirectie en Bestuur betreuren het dan ook zeer dat de heer Aalberts aftreedt.

In december zal op passende wijze afscheid worden genomen van de heer Aalberts.