EVD


Zuid-Afrika: Indiening projectideeën voor PSOM Zuid-Afrika
---

Fase:

Prekwalificatie

Sluitingsdatum:

03.11.2003, 12.00 uur

Aanbestedingsnummer:

PSOM 03/SA

Omschrijving:
Senter roept bedrijven met interesse in samenwerking met bedrijven in Zuid-Afrika op om projectideeën in te dienen voor het PSOM programma. Het doel van het PSOM programma voor Zuid-Afrika is bevordering van Nederlandse en buitenlandse investeringen in Zuid-Afrika of het realiseren van duurzame handelsrelaties met Zuid-Afrikaanse bedrijven. Om dit te realiseren worden proefinvesteringen gefinancierd, die gericht zijn op commercieel haalbare vervolginvesteringen. Binnen deze tender is het voor alle sectoren en regios mogelijk om een projectvoorstel in te dienen. Daarnaast hebben de sectoren agricultuur en agro business, transport en infrastructuur en duurzame energie extra prioriteit.
Projecten dienen onder meer te voldoen aan de volgende voorwaarden:

a. het project dient duidelijk inzicht te geven in de toekomstige investerings- en/of duurzame handelsmogelijkheden;

b. het project dient naast hardware leveranties ook technische assistentie te bevatten;

c. het project dient een pilot karakter te hebben;

d. het project heeft positieve ontwikkelingseffecten (bijvoorbeeld positieve effecten voor de werkgelegenheid, inkomens, kennisoverdracht, milieu, vrouwen);

e. de indiener van het project is een Nederlands bedrijf (handelend onder Nederlandse wetgeving);

f. de begunstigde van het project is een Zuid-Afrikaans bedrijf (handelend onder Zuid-Afrikaanse wetgeving);

g. de indiener van het project moet inzicht geven op welke wijze het niet door PSOM gefinancierde deel (50 procent) van de projectkosten gefinancierd gaat worden.

Het totale beschikbare budget in deze tender voor Zuid-Afrika bedraagt EUR 2 miljoen. Projecten kunnen tot een maximum van EUR 1.500.000 worden ingediend, waarbij de PSOM bijdrage 50 procent bedraagt. Het projectvoorstel dient te bestaan uit één origineel, 4 kopieën en 1 digitale kopie (bijvoorbeeld op diskette of via mail).

Financier:

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Aanbestedingsinformatie:

www.psom.nl

Contactadres:

Senter
Contactpersoon: mevrouw L.H.W.S Houben
Juliana van Stolberglaan 3, Postbus 93144, 2509 AC Den Haag Telefoon: (070) 373 54 87
E-mail: l.h.w.s.houben@senter.nl

22.09.2003
---

Bron: Senter
Nummer: 105718
Zie ook:
Zuid-Afrika: het PSOM Memorandum of Understanding (MOU) is getekend Wijze van aanbesteding Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM)

Meer informatie over dit onderwerp is ter inzage beschikbaar onder vermelding van nummer 105718 bij de informatiemanager ZUID-AFRIKA (Remko Triezenberg), e-mail ZUID-AFRIKA, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 86 75.