Politie Hollands Midden
Datum: 23 september 2003

(

Brand in leegstaand pand Noordwijk

In een leegstaande woning aan de Klei werd op maandag 22 september rond 16.50 uur brand ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle. De woning heeft door de warmte en de rook schade opgelopen. Het vermoeden bestaat dat een in de lege woning staande zitbank door onbekenden in de brand is gestoken. Van de woning was een ruit vernield. De politie doet onderzoek.

Inbraak in woningen (4x) Leiden

In de avond van zondag 21 september werd er ingebroken in een woning aan de Herensteeg. Vermoedelijk kwam men binnen door via de brievenbus het slot van de deur te ontgrendelen. Uit de woning werd een laptop, een horloge en een herenfiets gestolen.
Op maandag 22 september werd in de morgen een inbraak ontdekt in een woning aan de Pieter de la Courtstraat. De inbraak kan gebeurd zijn vanaf zaterdag 20 september. Ook hier kwam de dader binnen door vermoedelijk via de brievenbus het slot van de deur te ontgrendelen. Uit deze woning is een playstation, zijn mobiele telefoons en sieraden gestolen.
In de nacht van zondag 21 op maandag 22 september werd er ingebroken in een woning aan de Oostdwarsgracht. Vermoedelijk klom men hier in via een nog openstaand bovenlichtje. Uit de woning is ondermeer een laptop, een mobiele telefoon en een portemonnee gestolen.
In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 september werd er ingebroken in een woning aan de Marislaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning werd geld, een mobiele telefoon, sleutels en bankpasjes gestolen.
De politie is met een onderzoek begonnen.

Rij-instructeur mishandeld Reeuwijk

De politie van Utrecht hielden op maandag 22 september rond 16.50 uur in Woerden op verzoek van de politie in Reeuwijk een 42-jarige vrachtautobestuurder uit Woerden aan. De verdachte had rond 16.30 uur op de Raadhuisweg een 53-jarige rij-instructeur uit Moerkapelle enkele klappen in het gezicht gegeven. Aanleiding voor deze mishandeling was vermoedelijk het feit dat de leerling in de lesauto op de Rijksweg A12 kort voor de vrachtauto invoegde en daarbij de rem intrapte. Kennelijk werd de verdachte hierover zo kwaad dat hij de lesauto volgde tot in Reeuwijk. Daar waar de lesauto van plan was om een rotonde voor driekwart te nemen, blokkeerde de verdachte de weg. Hij stapte op de rij-instructeur af en mishandelde hem. Daarna reed hij weg maar kon even later door de ingeseinde politie Utrecht aangehouden worden. De verdachte is na zijn verhoor aan het bureau en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de avond heengezonden.

Straatroof mislukt Gouda

Twee nog onbekende jongens lukte het op maandag 22 september rond 14.15 uur op de Van Limburg Stirumstraat niet om een 18-jarige man uit Benthuizen te beroven van zijn mobiele telefoon. De man liep met de telefoon in zijn hand toen de twee langs kwamen fietsen en probeerden de telefoon uit zijn handen te pakken. Doordat de man zijn telefoon stevig vast hield staakten de jongens hun poging en fietsten weg in de richting van het Van Hogendorpplein en de Willem de Zwijgersingel. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding Gouda

Een 32-jarige vrouw uit Gouda verleende op maandag 22 september rond 19.50 uur op de Nieuwe Gouwe O.Z. bij het afslaan met haar fiets geen voorrang aan een 17-jarige scooterrijdster uit Waddinxveen. Bij de aanrijding raakte de Goudse en een 17-jarige vrouw uit Waddinxveen die op de scooter meereed, gewond aan benen en hoofd. Beiden werden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --